Ortadoğu'da savaşı anlama kılavuzu

İsrail, şimdi de gözünü Lübnan'a dikti. Batı'nın da oluruyla Lübnan'ı vurmaya başlayan ve kara harekatına hazırlanan İsrail bunu neden yapıyor ve asıl hedefi ne? Gelişmeleri Aydınlık Yazı işleri Müdürü Tevfik Kadan değerlendirdi

Batı destekli İsrail Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmeye niyetlendi. Gazze'de soykırıma varan katliamları Netanyahu yönetimine yetmedi; şimdi de İsrail komandolarının namluları Lübnan'a çevrildi. İsrail tankları sınırda hazır beklerken Beyrut savaş uçaklarıyla vuruluyor. Peki, ama İsrail bunu neden yapıyor? Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Tevfik Kadan bölgedeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsrail saldırganlığının nedenini açıklayan Kadan, “İsrail saldırganlığının nedeni Arz-ı Mev’ud hayalleridir. İsrail’in katliamlarını sürdürdüğü 1967’de 1978’de, 1982’de ne Hizbullah ne Hamas ne Husi ne de Direniş Ekseni vardı. Aksine bu örgütler İsrail yayılmacılığını durdurmak için kuruldu.” ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN SONRAKİ HEDEFİ NE?

İsrail’in Lübnan’dan sonraki hedefini açıklayan Kadan, “İsrail'in Lübnan'dan sonraki hedefi İran değil, İsrail'e dost bir "Kürdistan" kurmaktır. İlk hedef PYD'yi devletleştirmek, Kuzey Irak'la birleştirmektir. İsrail saldırıları ile birlikte Suriye'nin kuzeyinin hareketlenmesi tesadüfi değildir. Suriye muhalefetinden kopanların bir kısmı PYD'ye, bir kısmı HTŞ'ye yanaştı. ABD/İsrail'in hedefi bu iki örgütü birleştirip İsrail Koridoru projesini canlandırmaktır.” dedi.

İSRAİL İÇİN ASIL TEHDİT KİM?

“İsrail yıllardır yığınağını İran'a yönelik değil Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı yapmaktadır.” diyen Tevfik Kadan açıklamasının devamında “Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na öncülük eden İsrail Türkiye'yi dışlamış, Yunanistan'la Türkiye'den intikam alma tatbikatlarına başlamış, Kıbrıs'ı ana üssü haline getirmiş, hatta Ege'de ada satın almaya çalışmaktadır.

"MOSSAD Başkanı Yossi Cohen'in şu sözleri her şeyi açıklıyor: 'İsrail için Türkiye, İran'dan daha büyük tehdittir.' Türkiye'ye F-35'ler S-400 nedeniyle değil, İsrail kendisinden üstün bir hava gücü istemediği için verilmemiştir. Sabah akşam 'İran neden yanıt vermiyor?' diye soranlar, aslında Türkiye'nin sorumluluklarını perdelemektedir.” dedi.

'FİLİSTİN YALNIZCA İRAN'IN DAVASI MIDIR?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gazze direnişinin Anadolu için ne ifade ettiğini açıklayan Kadan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze direnişini Anadolu'nun ileri savunması olarak nitelemedi mi? O zaman neden Türkiye silahlı yanıt vermemektedir? Filistin yürüyüşünde boy gösteren Baykar, ABD kuklası Kiev rejimine hibe ettiği SİHA'ları neden Filistin dostu Hizbullah'a çok görmektedir? Baykar için Rusya, İsrail'den daha büyük bir düşman mıdır?

"Ne yapalım İsrail'le mi savaşalım diyenler, İran'ın savaşa girmemesini eleştiriyorlar. Filistin yalnızca İran'ın davası mıdır? Onlar en azından Direniş Ekseni ile ellerinden geldiğince İsrail'e darbe vuruyorlar. Hizbullah 7 Ekim'den bu yana 8 bin roket fırlattı. Peki biz ne yaptık?” ifadelerini kullandı.

'İSRAİL’E VERİLECEK EN GÜZEL YANIT İKİNCİ İSRAİL’İ ÖNLEMEK'

“İsrail'e verilecek en güzel yanıt; bölge ülkeleri olarak hızla Suriye'nin kuzeyine girerek İkinci İsrail Devleti'ni önlemektir.” diyen Kadan, açıklamasının sonunda “Direniş Ekseni'ne askeri ve siyasi destek verilmeli, Doğu Akdeniz'de Batı Asya gücü teşkil edilmeli, İsrail dünyadan tecrit edilmelidir. Bir grup radikal siyonistin bölgemizi ateşe sürüklemesine izin vermek, akıl işi değildir.” dedi.

Sonraki Haber