Oruçlunun iftarda okuyacağı dua! İftar duası nedir? İftar duası ne zaman okunur?

Oruç tutan Müslüman bir kimsenin iftar sofrasında orucunu açarken okuyabileceği duayı anlamıyla beraber sizlere derledik. İftar sofrasında okunan dua...

İftarda okunan dua

Bereket ve Rahmetin ayı olan On bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif, iftar davetlerinin ve yardımlaşma duygusunun coştuğu en kıymetli aydır. Efendimiz (SAV), “Oruçlu için iki sevinç vardır; Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir.” (Buhari, Savm, 2) buyurmuştur. Bizler de bu sevinçli anımızda Allah (c.c)'un bizlere vermiş olduğu bu sonsuz nimetleri karşısında samimi bir şekilde dualar etmeli, her ne kadar layığıyla yapamayacak olsak da şükrümüzü eda etmeye çalışmalıyız. Biz Müslüman kimselere farz kılınan oruç ibadetini iftarda tamamlayacağımız zaman Efendimiz (SAV)'in yaptığı gibi hurmayla açabiliriz. Su ya da zeytin yiyerek de oruç açılabileceği bazı kaynaklarda önerilmektedir. Peki orucumuzu açarken ne söylemeliyiz?

İFTAR DUASI NEDİR? İFTARDA HANGİ DUALAR OKUNABİLİR?

Bütün gün boyunca yalnızca Allah (c.c)'un rızası için aç ve susuz kalan Müslüman kimseler, orucunu bozacağı akşam ezanı vaktini çok iyi bir şekilde değerlendirmelidir. Ezan saatine dakikalar kala yapılan duaların makbul olduğu bilinmektedir. Bizler de bu sebepten dolayı Allah (c.c)'a yakınlaşmayı, orucumuzun sevabını dergah-ı izzetinde en makbul şekilde kazanmayı nasip etmesi için canı gönülden dualar edebiliriz.

PEYGAMBERİMİZ (SAV)'İN İFTARDA ETTİĞİ DUA: "Allah'ım Senin rızân için oruç tuttum. Sana inandım. Sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açıyorum." Ebû Dâvud, Savm, 22) derdi.

İFTAR DUASI ARAPÇA OKUNUŞU VE ANLAMI:

"Allahümme leke sumtü ve bike Amentü ve aleyke tevekkeltü ve ala rızgıke eftartü ve savme gadin neveytü. (Ey Allahın senin rızan için oruç tuttum,sana iman ettim,sana tevekkül ettim,senin verdiğin rızıkla iftar ettim,Ve Yarının orucuna niyet ettim")

Sonraki Haber