Osmanlı Devleti'nde hangi padişahın dört oğlu da padişah olmuştur? İşte yanıtı...

Osmanlı Devleti, 1299-1922 yılları arasında 623 sene hüküm süren çok uluslu bir imparatorluktur. Bu süre boyunca tam 36 padişah tahta çıkmıştır. Peki Osmanlı Devleti'nde hangi padişahın dört oğlu da padişah olmuştur? İşte yanıtı...

Osmanlı Devleti tam tamına 622 yıl boyunca Osmanlı hanedanları tarafından yönetilmiştir. Osmanlı hanedanında yönetici olanlar padişah olarak adlandırılmaktaydı. Fakat ilk kurulduğu zaman hükümdarların adı bey ve gazi idi. Daha sonra ise bu isimlerin yerine han kullanılmaya başlandı.

Aynı zamanda sultan unvanı da sadece erkek hükümdarlar için değil, aynı zamanda hanedan üyesi kadınlar için de kullanılmaktaydı. Bu unvanlar babadan oğula geçmekteydi. Padişahların erkek çocukları için şehzade unvanı kullanılırdı.

Babaları öldükten sonra ise yerine seçilen şehzade, padişah olarak göreve başlardı. Genellikle şehzadeler padişah olabilmek için birbiriyle mücadele eder ve öldürülürlerdi. Peki Osmanlı Devleti'nde 4 oğlu da hükümdar olan padişah kimdir? İşte yanıtı...

OSMANLI DEVLETİ'NDE HANGİ PADİŞAHIN DÖRT OĞLU DA PADİŞAH OLMUŞTUR?

Osmanlı Devleti'nin 31. padişahı ve 110. İslam halifesi olan Abdülmecid'in 4 oğlu da padişah olmuştur. En çok sayıda oğlu hükümdarlık yapmış olan padişah Abdülmecid'tir.

Bu dört oğlu; V. Murad, II. Abdülhamid, Mehmet Reşad ve Mehmet Vahdettin'dir.

Sonraki Haber