Osmanlı padişahları bunu yemeden sefere çıkmıyordu!
Osmanlı padişahları kahvaltıda bunu yemeden sefere çıkmıyordu. Osmanlı mutfağında sıklıkla yapılan tarif yeniden gündem oldu. İşte karşınızda soğanlama tarifi...
Soğanlı yumurta deyip geçmeyin! Osmanlı padişahları her sabah kahvaltıda onu yemek istiyordu. İddia ediyoruz Osmanlı Saray Mutfağı'nın vazgeçilmezlerinden biri olan soğanlama hem pratik oluşu hem de damak çatlatan lezzeti ile sizlerin de güne sultanlar gibi başlamanızı sağlayacak. İşte karşınızda Osmanlı Saray Mutfağı'ndan soğanlama tarifi...
OSMANLI PADİŞAHLARININ HER SABAH YEDİĞİ SOĞANLAMA İÇİN MALZEMELER
- 3 tane orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı dolusu tatlı kırmızı toz biber
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 tane yumurta
OSMANLI SARAY MUTFAĞINDAN SOĞANLAMA TARİFİ
1) Soğanları doğrayın ardından bir tavaya alın ve üzerine zeytinyağı ekleyin.
2) Soğanları pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.
3) Soğanlar yumuşadığında üzerine tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi ilave edip 2 dakika kadar kavurmayı sürdürün.
4) Güzelce kavrulan soğanlı harcın üzerinde yumurtaları kırmak için bir kaşık yardımıyla boşluklar açın.
5) Açmış olduğunuz boşluklara 3 adet yumurtayı tek tek kırın ve tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
6) Yumurtalar piştikten sonra hazırladığınız soğanlamayı sıcak sıcak servis edin.
Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık, afiyet olsun!