Osmanlı'nın lattesi olarak biliniyordu! 1 bardak salep içen bir adım öne geçer
Osmanlı Lattesi olarak da bilinen salep, sağlığa sunduğu eşsiz faydalarıyla adından söz ettiriyor. Kış mevsiminde hastalıkların kalkanı olan salepin faydaları saymakla bitmiyor. İşte detaylar...
Son zamanlarda 'Osmanlı lattesi' olarak anılan, orkide bitkisinin köklerinden elde edilen salep tozu, sağlığa sunduğu eşsiz faydalarla özellikle kış aylarının çok sevilen sıcak içeceklerinden biri. Osmanlı döneminde kış hastalıklarının kalkanı olarak bolca tüketilen salep, günümüzde de tüketilmeye devam ediyor. İşte Osmanlı'dan miras salep içeceğinin eşsiz faydaları...
SALEP İÇECEĞİNİN FAYDALARI
1. YATIŞTIRICI ETKİ
Osmanlı Lattesi de denilen Salep içeceği, içeriğinde bulunan doğal bileşenler nedeniyle yatıştırıcı bir etki yapar. Özellikle soğuk kış günlerinde içildiğinde, vücudu sıcak tutar ve rahatlatıcı bir his yaratır.
2. BOĞAZ RAHATLATICI
Salep, boğaz ağrısı veya öksürüğü olan hastalara şifa olur. Sıcak salep, boğazdaki tahrişi azaltabilir.
3. ANTİOKSİDANLAR
Salep içeceği, orkide bitkisinin köklerinden elde edildiği için antioksidanlar içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
4. SİNDİRİM SİSTEMİ
Salep, bazı insanlar için mideyi yatıştırıcı bir etki yapar. Sindirim sorunları veya hafif mide rahatsızlıkları yaşayanlar, bir bardak salep tüketebilirler. Salep mide rahatsızlıkları için rahatlatıcı olabilir.
5. ENERJİ VERME
Salep içeceği, içeriğinde karbonhidratlar bulundurur ve bu nedenle enerji verici bir içecek olarak tüketilir. Özellikle yorgunluk hissedildiğinde veya enerji ihtiyacı duyulduğunda içilebilir.