Otomobillere yüzde 45 ek zam mı geliyor?

Elektrikli otomobil piyasasında fiyatları doğrudan etkileyecek önemli gelişmeler yaşandı. Avrupa Birliği (AB) Çin üretimi elektrikli otomobillere yüzde 45'e varan gümrük vergisi getirilmesi yönünde adım attı. Bu kararın, piyasadaki fiyatlandırmaları ciddi şekilde etkilemesi bekleniyor. Ayrıntılar...

Araç piyasasını doğrudan etkileyecek karara göre otomobillere yüzde 45 ek vergi getirilmesi gündemde. İşte konuya dair ayrıntılar...

AB İKİYE BÖLÜNDÜ

AB'yi ikiye bölen oylamada, 10 ülke ek vergi uygulamasını desteklerken, 5 ülke bu karara karşı çıktı ve 12 ülke çekimser kaldı. Almanya, Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara ek vergi getirilmesine karşı çıkan ülkeler arasında yer aldı.

Öte yandan, Fransa, İtalya ve Polonya kararı destekledi. İsveç, bayrak taşıyıcı araç üreticisi Volvo'nun Çinli bir firmaya ait olmasından dolayı çekimser kalan ülkeler arasında yer aldı.

Çin ile yakın ekonomik ilişkileri olan Macaristan ise teklifi reddedeceğini daha önce açıklamıştı. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, bu konuda ülkesinin Çin ile işbirliğini korumak istediğini belirtmişti.

Sonraki Haber