Otomotiv devi on binlerce aracını geri çağırdı!

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) sunulan bir raporda, Tesla markasının 27 binden fazla Cybertruck modelini geri çağırdığı belirtildi. Bu geri çağırmanın sebebi, geri görüş kamerasındaki görüntülerin sürücüye gecikmeli olarak iletilmesi olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...

Bahsi geçen gecikmelerin sürücünün görüşünü olumsuz etkileyebileceği ve dolayısıyla kaza riskini artırabileceği belirtiliyor.

YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAPILACAK

Tesla temsilcileri, etkilenen araçların sisteminin kapanmadan yeniden başlatılma komutu aldığını ve bu durumun geri görüş görüntüsünde gecikmelere neden olduğunu açıkladı. Şirket, sorunun bir yazılım güncellemesi ile çözüleceğini duyurdu.

Geri vitese geçildiğinde görüntünün iki saniye içinde ekranda belirmemesi ve geri görüş kamerası ekranının altı ila sekiz saniye boyunca boş kalması gibi sorunlar, ciddi kazalara neden olabilecek seviyede görüldü.

DAHA ÖNCE DE AYNI MODEL GERİ ÇAĞIRILMIŞTI

Tesla, daha önce de Cybertruck modellerini geri çağırmıştı. Yılın başlarında, silecekler ve dış kaplamalarla ilgili sorunlar nedeniyle de birçok Cybertruck modelini geri çağırdığına dikkat çekildi.

Sonraki Haber