Öyle mucizevi ki hem temizlikte hem yemekte kullanıyor! Tek başına her işe yarıyor…

Hamur işlerinin gizli kahramanı olan kabartma tozunun ilginç kullanım alanlarına sahip olduğunu hiç duymuş muydunuz? Kabartma tozunu evinizden eksik etmemenize sebep olacak bilgiler edindik. İşte kullanım alanları...

Genellikle mutfaklarda hamur işi ürünlerin yapımında kullanılan kabartma tozunun aslında tüm marifeti bu değil! Hamur kabartma konusunda usta olan bu ürünü mutfak temizliğinden koku giderme işlemine kadar birçok alanda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Peki nasıl mı? Cevabını sizin için öğrendik!

Lekeleri çıkartmak için kullanın

Kabartma tozunu sirkeyle karıştırdığınızda kumaşlar üzerindeki birçok lekeyi kolayca çıkartabilirsiniz. Bunun için lekenin üzerine bir miktar kabartma tozu dökebilir ve ardından da bir sprey şişe yardımıyla sirke ilave edebilirsiniz. Lekenin üzerinde kabarcıklar çıkmaya başladığı anda doğru bir yol izlediğinizi görebilirsiniz.

Mutfağınızı temizlerken yardım alın

Kabartma tozunu yalnızca hamur işlerinde değil, aynı zamanda temizlik yaparken de kullanabilirsiniz. Sürekli olarak kirlenen mutfak tezgâhınızın tamamına kabartma tozu serpin ve bir süngerle iyice ovun. Bu işlemi uygularken tezgahınızın çizilmesinden korkmanıza da gerek yok!

Giderleri açarken kullanın

Zaman zaman tıkanan ve size zor anlar yaşatan banyo ve mutfak giderlerinizi kabartma tozu sayesinde dakikalar içinde açabilirsiniz. Tıkalı giderin içine önce bir miktar kabartma tozu dökün, ardından göz kararı sirke ilave edin. Karışım köpürdüğü anda giderler de temizlenmeye başlar.

Kötü kokulara birlikte veda edin

Evinizdeki çeşitli eşyalarda meydana gelebilen kötü kokulardan kabartma tozunun da yardımıyla kurtulabilirsiniz. Ayakkabıdan buzdolabına, kedi evi ve kumundan çöp kutusuna kadar birçok eşyadaki kokuları iş birliği yaparak ortadan kaldırabilirsiniz. Nemli bir bezin üzerine kabartma tozu döküp eşyalarınızı silebilir veya bir bardak suyun içinde eritip bekleterek kokuları ortadan kaldırabilirsiniz.

Çelik tava ve tencereleri temizleyin

Özellikle kızartma yaptıktan sonra tava ve tencerelerinizde yanmış yağ lekeleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu lekeleri temizlerken de kabartma tozunu kullanabilirsiniz. Paslanmaz çelik tava ve tencerenin içine kabartma tozuyla birlikte sirke dökün. Sonra bunları ocağa alın ve kaynatın. Yaklaşık bir dakika sonra yanmış yağların çözüldüğünü göreceksiniz!

Ağız ve diş bakımında yardım alın

Diş fırçanızın üzerine bir miktar kabartma tozu dökerek dişlerinizi fırçalayabilir, suyla karıştırıp ağız gargarası olarak kullanabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde dişlerinizdeki lekelerden ve tartarlardan kurtulabilir, aynı zamanda ağız kokusuna çözüm bulabilirsiniz. Ayrıca kabartma tozuyla gargara yaptığınızda diş etinizdeki iltihaptan ve ağzınızda oluşan uçuklardan da kurtulabilirsiniz.

Sonraki Haber