Özdağ sağlıkta şiddeti de Suriyelilere bağladı!

Ümit Özdağ, sığınmacılara karşı halkı kışkırtan söylemlerini sürdürüyor.

Özdağ’ın sinirli tavırları izleyicilerin tepkisini çekti.

Sağlık sisteminden kaynaklanan şiddet sorununda da sığınmacıları hedef alan Özdağ 'Türk doktoru Suriyeli tehdit ediyor. Suriyelinin baskısı altında bıkmış olan doktor ters bir davranışta bulununca Türk hastayla kavgaya başlıyor' dedi.

Suriyeli sığınmacılara karşı çirkin söylemleriyle öne çıkan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Oğuzhan Uğur’un “Mevzular Açık Mikrofon” programına konuk oldu. Özdağ, Youtube üzerinden yayınlanan programda farklı görüşlerden genç izleyicilerin ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özdağ’ın zaman zaman sinirlerine hakim olamadığı, bazı gençleri ve gazetecileri azarladığı görüldü.

SURİYELİ’NİN TEHDİDİ TÜRK’E PATLIYORMUŞ

Özdağ, Suriyelilere yönelik iddia ve vaatlerini tekrarladı, sağlıkta şiddeti de Suriyelilere bağladı. Suriyelilerin Türk doktorları tehdit ettiğini, Türk doktorların da Türk vatandaşlarına patladığını ve bu sürecin sonucunda şiddet vakalarının arttığını kaydetti: “Esas mesele sağlık sistemi üzerindeki yükün kaldırılması. Kısa bir süre önce Şanlıurfa’daydım. Orada doktorlar şakır şakır gidiyorlar, bir saldırı artışı var… Biraz araştırınca görüyorsunuz ki o kadar büyük bir Suriyeli yükü var ki, mesela Türk doktoru Türk hasta tehdit edemiyor. Ama Türk doktoru Suriyeli tehdit ediyor. Daha sonra da Türk hastada gerilim uyandırıyor. Zaten Suriyelinin baskısı altında bıkmış olan doktor ters bir davranışta bulununca Türk hastayla kavgaya başlıyor veya saldırısına uğruyor.”

NATO'YA UYUMLU STRATEJİ İSTEDİ

Uzmanlık alanının güvenlik meseleleri olduğunu öne süren Özdağ, Türkiye’nin NATO’ya uyumlu savunma stratejileri geliştirmesini savundu. Serbest piyasacılığı uygulayarak ekonomik sorunlarını çözeceğini belirtti. Özdağ, bir izleyicinin “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa ne yapacaksınız” sorusunu Kılıçdaroğlu’na oy vereceklerini bildirerek cevapladı. "Türkiye'nin Erdoğan'ı aşması için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yayının sonunda, format gereği Özdağ’ın salondan ayrılmasının ardından bir değerlendirme yapıldı. Bazı izleyiciler hayal kırıklıklarını aktararak Zafer Partisi’ne oy verme niyetiyle geldiklerini ancak programının yetersizliği ve Özdağ’ın tarzı nedeniyle bundan vazgeçtiklerini dile getirdiler.

Sonraki Haber