Özel, Kılıçdaroğlu'nun ekibini hedef aldı: Benden nefret ettikleri belli

CHP'de 'ayağa kalkma' tartışmaları devam ederken Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibine yönelik 'Kemal Bey’in yanında yeni kadro var. Neyi, ne kadar doğru aktarıyorlar, bilmiyorum. Yanında daha önce partide görmediğim birtakım arkadaşlar var. Benden nefret ettikleri belli' dedi.

CHP yönetimi Meclis’in açılışı öncesi milletvekillerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu Salonu’na girişinde ayağa kalkmaları ancak alkışlamamaları için mesaj gönderdi. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı ayakta karşılama kararını eleştirdi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından "Halka, Anayasaya, rejime saygısı olmayan kimse bizden saygı beklemesin! Bugün, yurtsever ve milletperver duruşlarıyla Partimizi gururlandıran bütün milletvekillerini saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

'BENDEN NEFRET ETTİKLERİ BELLİ'

Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine Özel'den yanıt geldi. Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan Özel, "Kemal Bey’in yanında yeni kadro var. Neyi, ne kadar doğru aktarıyorlar, bilmiyorum. Yanında daha önce partide görmediğim birtakım arkadaşlar var. Benden nefret ettikleri belli." dedi.

'GERÇEKTEN TEK KIRILDIĞIM KISIM O...'

Kılıçdaroğlu'nun ayağa kalkmayan mileltvekillerini yurtsever ve milletperver diye övmesini yorumlayan Özel, "Gerçekten tweette kırıldığım tek kısım o. İçinde ben olduğum için değil, arkadaşlar adına kırıldım. CHP grubunun en son ihtiyacı olacak şey böyle nitelemeler yapmak. Hani 'Siz böylesiniz, biz böyleyiz' şeklinde. Ben kurultayın ertesi günü grubu topladım. 'Manisa il başkanı neyse en muhalif arkadaşım da o' dedim. Böyle olması lazım. Birçok milletvekilimizin üzüldüğünü görüyorum. Kendilerinden rica ettim; bazen olabilir böyle şeyler. O tweetin o kısmını atılmamış sayacağız." açıklamasında bulundu.

'PARTİLİLER BUNU İSTİYOR'

Mansur Yavaş'ın "Partim aday gösterirse adayım" açıklamalarını da değerlendiren Özel, "Cümleyi ikiye ayırıyorum. 'Kesin kazanacağız' kısmına yürekten katılıyorum. 'Partim aday gösterirse…' kısmına da, partinin kararına saygı gösterecek ve çoklu aday tartışmasını bitirecek olduğu için katılıyorum. Tartışmanın bitmesini temenni ediyorum. Basın danışmanlığını 15 yıl yapmış Volkan Gültekin, Yavaş'ın ağzından aktardı; 'Adaylığın tartışılacağı güne kadar bu konuları konuşmayacağım, Ankara'ya odaklanacağım' demiş. Doğru tutum, bu. Ben de bunu istiyorum. Partiler de bunu istiyor. Mansur Bey'e bu tutumundan dolayı teşekkür edeceğim." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber