Özel: Özgür Efendi tabirinden rahatsız değilim

CHP Genel Başkanı Özel, katıldığı bir canlı yayında sorulan soruya istinaden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 'Özgür Efendi' demesinden rahatsız olmadığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TELE 1 ekranlarında Merdan Yanardağ, Murat Taylan ve Bilge Yurtdagülen'in sorularını yanıtladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "Özgür Efendi" şeklinde hitap etmesinden rahatsızlık duymadığını açıkladı.

Gazeteci Murat Taylan, Özel'e "Cumhurbaşkanı Erdoğan mitinglerde sizi hedef alıyor. Ekrem İmamoğlu’nun adını anmadan Ekrem İmamoğlu’na dair göndermeleri var. Size “Özgür Efendi” diyor. Bilmiyorum, rahatsız oluyor musunuz bu söylemden?" diye sordu.

'ÖZGÜR EFENDİ SÖYLEMİ BENİ RAHATSIZ ETMİYOR'

Özgür Özel bu soruyu şöyle cevaplandırdı:

Özgür Efendi’den rahatsız değilim. Yirmi gün bir ay düşündü ne diyeceğini. Bir ara CHP’nin malum genel başkanı gibi sözler söyledi. En sonunda bula bula efendiyi buldu. Bu herhalde bizim efendiliğimizden. Özgür Efendi diye bir laf bulduysa ben buna ne diyeyim? desin varsın bir problem yok.

'ZÜBÜĞÜN ANLAMINI ANLAMASI İÇİN AYNA GÖNDERELİM DEDİM'

Özel daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "zübük" söylemi hakkında konuştu. Özel konuya dair şunları söyledi:

Türk filmlerinden geçen gün Zübük’ü hatırlattı. Zübük’ün kelime anlamına bakıyorsunuz: Bir çıkar elde edebilmek için her şeyi göze alan kişi ve egoist diyor. Şimdi bizim durduğumuz yer belli. Recep Tayyip Erdoğan seçim kazanmak için gün oluyor Abdullah Öcalan’dan mektup getirtip okutuyor gün oluyor Osman Öcalan’a kamera yolluyor. Öbür gün MHP ile kol kola giriyor HÜDAPAR’cıları hapisten çıkarıyor, seçim yasaklarını kaldırıyor kimini milletvekili yapıyor. Bir gün milliyetçiliği ayaklar altına alıyor diğer gün milliyetçi oluyor. Öbür taraftan egoistlik. Arkadaşlar dedi ki: Türk Dil Kurumunun sözlüğünü yollayalım. Okusun zübük neymiş. Ben de dedim ki: Sözlüğe ne gerek ayna yollayalım.
Sonraki Haber