CHP ve BBP sivil anayasada buluştu

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri Mustafa Destici, CHP Lideri Özgür Özel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Destici buluşma sonrası yaptığı basın açıklamasında, CHP ile yeni anayasa konusunda hem fikir olduklarını söyledi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından iki lider ortak basın açıklaması yapması yaptı.

‘ANAYASA’DA HEM FİKİRİZ’

Destici, "Hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Bugün de görüşmemizde yeni anayasayı konuşma fırsatı bulduk. Konuşmalarımızda şunu gördük ki CHP’yle Türkiye’nin yeni, demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda hem fikiriz." dedi. Destici, sokak hayvanlarının 'uyutulması'na ilişkin ise "Bu konuda çok netiz şu anda insan hayatına ciddi tehdit oluşturmaya başladı. Bu konuda devletimizin yasa hazırlığı içinde olduğunu duymaktan da büyük bir memnuniyet duyduk. Bu yasa teklifini de desteklediğimizi ifade ediyorum" diye konuştu.

Özel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Destici, "Sayın genel başkan Özel ile heyetine, samimi ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Kendilerinin de ifade ettiği gibi bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Aslında bu ziyareti daha önce yapmayı planlamıştık ama araya seçim girdi, yoğun bir gündem oluştu. Onun için bugüne nasip oldu. Kendisine CHP Genel Başkanlığı için hayırlı olsun diyorum, yönetimini de tebrik ediyorum. Girdikleri ilk yerel seçimde de başarıyla çıktılar. Başarılarından dolayı da kendilerini tebrik ediyorum." dedi.

‘İLK 4 MADDE VE 66. MADDEYLE İLGİLİ KİMSENİN SIKINTISI YOK’

Destici, Cumhur İttifakı'nın parçası olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğine inanıyoruz. Konuşmalarımızda şunu gördük ki CHP’de Türkiye’nin yeni, demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda hem fikiriz. Ben Kemal Bey’e ifade ettiklerimi, Özgür Bey’e de ifade ettim. Herkes teklifini kamuoyu önünde paylaşsın ben uzlaşamayacağımız noktaları bir kenara bırakarak en azından azami müştereklerimizde buluşarak bir anayasa yapma konusunda gayret göstermemiz gerektiğini söyledim. İlk 4 madde, 66’ncı madde ile ilgili kimsenin sıkıntısı yok. Seçimlerde verilen hazine yardımının kaldırılmasını teklif ediyoruz. Madem tasarruf edeceğiz o zaman siyasi partilerimiz de tasarruf etsin. Bizim için kırmızı çizgi terör ve şiddettir. Terör örgütleriyle arasına mesafe koyduğu sürece her siyasi parti, her sivil toplum örgütü, hatta her fert kendi fikrini özgürce söyleyebilir, inancını yaşayabilir. Kırmızı çizgimiz terör ve şiddettir. Bunda da aynı fikirde olduğumuzu gördük. Bu görüşme çok faydalı oldu.”
‘taleplerimizi ilettik’

Özel ise şunları söyledi:

“Bir saatlik görüşmemizde Türkiye gündemini, seçimleri değerlendirdik. Bizim açımızdan olumlu bir görüşme oldu. Büyük Birlik Partisi, bu seçimde çok sayıda belediye kazandı. Kendilerini tebrik ediyorum. Sokak hayvanlarının uyutulması konusunda 31 Mart tarihinden itibaren yapılacak çalışmalara zemin hazırlamak üzere veterinerlerle bir araya geldik. Taleplerimizi ilettik. Elbette hep birlikte çalışacağız. Uyutma, saldırgan olan hayvanlar için son tedbir olarak önerilen yöntemdir. Bu sorun Türkiye’de iki başlıdır. Bu meselenin maalesef sınıfsal bir mesele olmasından çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz.”

BAŞIBOŞ KÖPEKLER İÇİN DÜZENLEME

BBP lideri Destici ve CHP lideri Özel, başıboş köpekler konusundaki düzenlemeye ilişkin de soruları yanıtladı.

Destici, "Bu konuda çok netiz şu anda insan hayatına ciddi tehdit oluşturmaya başladı. BBP olarak bize teslim edilen belediyelerde 1 ay içinde bu çalışmalarını başlatacağımızı ifade ettik. Köpekler toplanıyor tedavi görmesi gerekenler tedavi göreceği yere barınaklara hastalıklı saldırgan olanların uyutulması konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yasa teklifini desteklediğimi ifade ediyorum. İktidarıyla muhalefetiyle çözümü birlikte bulmamız lazım." diye konuştu.

Sonraki Haber