Özgür Özel açılımda ben de varım dedi: ‘Eşit yurttaşlık için üzerimize düşeni yaparız’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Doğu ve Güneydoğu illerini ziyaret edeceğini duyurdu. 'Eşit yurttaşlık, anaların gözyaşı akmasın diye üstümüze düşeni yapacağız.' diyen Özel, AK Parti ve MHP’ye çağrı yaptı. 'Sıkılı yumrukların açılmasını istiyoruz.' dedi.

Bugün TBMM'deki grup toplantılarında açılım çağrıları adeta havada uçuştu. Önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öcalan'ın PKK'ya silah bıraktırmasını istedi. Buna sıcak yaklaşan DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da 'Öcalan'ın üzerindeki tecritin kaldırılmasını istedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de 'Eşit yurttaşlık, anaların gözyaşı akmasın diye üstümüze düşeni yapacağız.' dedi.

Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Anayasa’nın ilk 4 maddesine yönelik tartışmalara değinen Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un, "Kendimizden ve ne yapmak istediğimizden eminiz" sözlerine tepki gösterdi. Özel, "Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışmaya açmak tarafsız Meclis Başkanının işi değilse bu çoğul laf kimin?" diye sordu. Özel, partisinin "Anayasa'nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılamaz." olduğuna yönelik görüşünü tekrarladı.

ANALARIN GÖZYAŞI AKMASIN

Doğu ve Güneydoğu illerine yapacağı ziyareti anımsatan Özel, şöyle sürdürdü:
"Çağrıya ihtiyaç yok. Bu parti artık daha fazla şehit gelmesin diye, anaların gözyaşı akmasın diye üstüne düşen ne varsa cesaretle yapacak. Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne DEM Parti Genel Başkanı'nın işaret ettiği istikametteyiz. Bir çağrı da bizden; sıkılı yumrukların açılmasını istiyoruz. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum, Sayın Bahçeli'ye sesleniyorum: Bu sene Cumhuriyet resepsiyonunu Çankaya Köşkü'nde yapın. Orada yaparsanız herkes görecek tüm vekiller gelecek.

ELLER BİRBİRİNE KAVUŞSUN

“Bu parti demokratik bir açılım yapmak için DEM’den çağrı beklemeyecek. Bu parti gelecek hafta genel başkanıyla yöneticileriyle Batman’da olacak, Diyarbakır’da olacak, Van’da olacak. Açılan yumruklar sıkılsın diye değil eller birbirine kavuşsun diye, birbirini duymayan kulaklar yeniden kapansın diye değil birbirine kulak versin diye, artık daha fazla şehit gelmesin diye, terör yüzünden oraya hizmet etmemenin bahanesi kalmasın diye bu ülkedeki tüm vatandaşlar anayasadaki gibi özgür olsun diye, üstüne düşen ne varsa yapacak. Kimsenin şüphesi olmasın.

CESARETLE YAPARIZ

“Ne Devlet Bey’in bizi hapsettiği yerde ne DEM’in Eş Genel Başkanının bize işaret ettiği yerde, ne Devlet Beyin sözde endişelerini haklı çıkaracak ne DEM’in geçmişe birtakım referanslarla ortaya koyduğu güvensizlik üzerinden aman kendimizi birilerine beğendireceğiz diye olmadık bir şey yaparız. Biz Kürt’ün, Türk’ün, Alevinin, Sünninin kardeşliğinin eşit yurttaşlığının ve bu Türkiye’de yaşayan her ananın gözünün yaşının durması için üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız. Cesaretle yaparız.”

Sonraki Haber