Özgür Özel'den DEM Parti'yle ittifak açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100 ekranlarında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için aday belirleme sürecinde DEM Parti’yle ittifak görüşmelerine değinen Özel, yerel seçimlere CHP’nin tek başına girdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100 ekranlarında Erdoğan Aktaş, Gürkan Hacır ve Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DEM PARTİ'YLE İTTİFAK YANITI

DEM Parti’yle ittifak süreciyle ilgili Gürkan Hacır’ın Gürkan Hacır'ın, "DEM Partisi ile görüştüğünüz bir protokol veya bir ittifak, bir anlaşma var mı yok mu?" sorusuna yanıt veren Özel, "Bunu kaç kere söylesin CHP? Bu CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok” ifadelerini kullandı:

'BU SEÇİM CHP'NİN TEK BAŞINA GİRDİĞİ BİR SEÇİM'

“Bunu kaç kere söylesin CHP? Bu CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok. Bu seçim çok özel bir seçim. Yeni bir denklem var. Millet İttifakını kurduğumuz partilerle birlikte değiliz. Millet İttifakını oluşturan seçmen bir yere gitmedi. Kimse bize mecbur değil, herkesten oy istiyoruz. Seçmenin temel itirazları duruyor.”

DEM PARTİ'DEN ÇOK FARKLI AÇIKLAMALAR DUYUYORUZ

DEM Parti’den çok farklı açıklamalar duyduklarını kaydeden Özel, “DEM'in kent uzlaşısı yorumu 'Biz kimseyle anlaşmayacağız, kendi adayımızı çıkaracağız. Kazanamayacağımız yerlerde aday olarak oy verebileceğimiz kişileri destekleyeceğiz' şeklinde. DEM'den çok farklı açıklamalar duyduğumuz oluyor” dedi.

Sonraki Haber