Özgür Özel'den ‘teğmenler’ açıklaması... 'Mustafa Kemal askerleriyiz' sloganı atmışlardı

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde mezun olan teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atması gündem oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de partisinin İl Danışma Kurulu toplantısında teğmenlerin slogan atmasına yönelik konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da partisinin İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partililer katıldı.

Özel, tüzük ile ilgili önerilerini almak için bugün CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini ifade etti.

ÖZEL'DEN 'TEĞMEN' DEĞERLENDİRMESİ

Özgür Özel, teğmenlerin yemin töreni sırasında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması tartışmalarına da dahil oldu.

Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları birincileri kadın teğmenleri tebrik eden Özel şu ifadeleri kullandı:

“Kara Harp Okulu töreni bittikten sonra bir gelenek var. Kılıç çekiyorlar, bir yerde toplanıyorlar. Birinci de geliyor bir and içtiriyor. Bu and 2016’ya kadar törende okunan metin. Birileri bu metinden ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atılmasından rahatsız olmuş. Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar. Bunu demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demeyen bir teğmenden gelecekte sadakat, liyakat, ölümü göze alma beklemek saflıktır. Asla kabul edemeyiz. Sadakati Fethullah Gülen’e olanların 15 Temmuz’da ne yaptığını gördük. Bu ordunun siyasete alet edilmesi, 28 Şubatçılık falan değildir. Bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de affetmeyecek, biz de affetmeyeceğiz.”

Sonraki Haber