Pakistan'da patlama: 5 polis memuru öldü...

Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinin Bajaur bölgesinde bir polis aracının yakınında meydana gelen patlamada beş polis memurunun öldüğü ve 10 kişinin yaralandığı yerel Daily Jang gazetesi tarafından bildirildi.

Geo News'in haberine göre, Pazartesi (8 Ocak 2024) günü Bajaur bölgesinin Mamund ilçesinde bir polis aracını hedef alan bombalı patlamada en az beş polis memuru hayatını kaybetti ve 22 kişi de yaralandı.

Emniyet, polislerin çocuk felci aşılama ekiplerinin güvenliğini sağlamaya gittiğini açıkladı. Olayda daha fazla ölümden korkulduğu ifade edildi.

Yetkililer, ölenlerin ve yaralıların acil durum ilan edilen Khar hastanesine sevk edildiğini de kaydetti. Polis, kurbanların tedavisi için hastane tarafından kan bağışı istendiğini söyledi.

Polis sözcüsü tüm yaralıların polis personeli olduğunu söyledi.

Pakistan Halk Partisi (PPP) Senatörü Sherry Rehman, Bajaur'da çocuk felciyle mücadele ekibinin güvenliği için görevlendirilen polis memurlarına yönelik saldırıyı kınadı.

X'e yaptığı açıklamada, PPP'nin patlamada şehit olan beş personelin aileleriyle dayanışma içinde olduğunu söyledi.

"Teröristler sadece polise değil çocuklarımızın sağlığına da saldırdı. Çocuk felciyle mücadele ekibinin güvenliğine yönelik bir saldırı hiçbir koşulda hoş görülmemelidir, bu doğrudan çocuklarımızın sağlığıyla ilgilidir" dedi.

Sherry, kötü niyetli kişilerin çocuk felcinin ülkeden tamamen yok edilmesini istemediklerini söyledi. Olaya karışan teröristlerin derhal tutuklanmasını ve ağır bir şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Sonraki Haber