Pakistan'dan Filistin açıklaması

Pakistan'da geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Filistin'in İsrail'e karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Kakar, , İslamabad'ın taraflara itidal ve sivillerin korunması çağrısında bulunduğunu vurguladı.

Pakistan'da geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Filistin Direniş Örgütleri'nin İsrail'e karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

PAKİSTAN'DAN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÇAĞRISI

İtidal çağrısı yapan Kakar, "Orta Doğu'da kalıcı barış, 1967 öncesi sınırlar üzerine kurulu, merkezinde Kudüs'ün yer aldığı, yaşayabilir, bitişik, egemen bir Filistin devleti ile iki devletli bir çözümde yatıyor." ifadelerini kullandı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Orta Doğu'da gelişen durumun ve İsrail ile Filistinliler arasında başlayan çatışmaların yakından takip edildiği, tırmanan gerilimin can kaybına yol açmasından endişe duyulduğu bildirildi.

Açıklamada, İslamabad'ın, Orta Doğu'da kalıcı barışın anahtarı olarak Filistin sorununa uluslararası hukuk ve ilgili Birleşmiş Milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) kararları doğrultusunda adil, kapsamlı ve kalıcı iki devletli çözümü sürekli savunduğu vurgulandı.

Sonraki Haber