Palamut böyle pişirilirse balık restoranlarındaki kadar lezzetli oluyor! Fırında soslu palamut tarifi...

Bugün sizlerle paylaşacağımız fırında soslu palamut tarifi hem sağlıklı hem de hazırlarken mutfak yağ oldu, ev balık koktu gibi dertleri de ortadan kaldırıyor. İşte balık restoranlarında yediklerinizi aratmayacak fırında soslu palamut tarifi...

Sezonun en gözde balıklarından biri palamut. Pazarda balık tezgahlarını süsleyen taptaze palamutlarla siz de evde güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Bugün sizlerle paylaşacağımız fırında sebzeli ve soslu palamut tarifi, iddia ediyoruz meşhur balık restoranlarında yediklerinizi aratmayacak. Üstelik fırında piştiği için mutfak yağ olmayacak ve ev kokmayacak. İşte karşınızda fırında soslu palamut tarifi...

hem balık restoranlarda yedikleriniz kadar lezzetli hem de hazırlarken mutfak yağ oldu, ev koktu gibi dertlere son veriyor. İşte karşınızda o tarif....

FIRINDA SOSLU PALAMUT İÇİN MALZEMELER

  • 2 adet orta boy palamut balığı (halka doğranmış ve yıkanmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan (iri halkalar şeklinde doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (iri doğranmış)
  • 1 adet büyük boy domates (iri halkalar şeklinde doğranmış)
  • 2 adetyeşil biber (iri doğranmış)
  • 3-4 dilim limon
  • 2-3 adet defne yaprağı

Sosunda kullanmak üzere:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/4 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak

FIRINDA SOSLU PALAMUT NASIL YAPILIR?

1) Palamudun sosu için zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, karabiber, pul biber, kekik ve tuzu bir kasede güzelce karıştırıyoruz.

2) Hazırladığımız sos ile palamutları 10 dakika marine ediyoruz.

3) Fırın kabının en altına soğanı, üzerine de kapya biberi yerleştiriyoruz. Ardından sırasıyla yeşil biber ve domatesleri diziyoruz.

4) En üst katmana palamutları koyup defne yaprağı ve limon dilimlerini ilave ediyoruz.

5) Önceden ısıttığımız 190 derece fırında üzerleri kızarıp renk alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Palamudun pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle kontrollü olmanızı tavsiye ederiz.

İşte fırında soslu palamut hazır. Bir de yanında güzel bir salat ile sunarsanız tadanlardan tam not alacağınızı garanti ederiz. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun! 

Sonraki Haber