Palamut fiyatı rekora koşuyor! Palamut göç etmeye başladı! Bakın palamut fiyatları kaç para oldu?

Mevsiminin gelmesi ile birlikte vatandaşın palamut balığına ilgisi arttı. Ancak geçtiğimiz haftalar 50 liradan satılan palamut balığı irileştikçe fiyatı da arttı. Palamut balığı göç etmeye başladı. Palamut fiyatı kaç para oldu? Palamut fiyatları neden yükseldi?

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından denize açılan tekneler sezonun ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken, bu av bugünlerde düşüşü geçti. Balık av sezonu başında tanesi 40-50 liradan satılan palamutun tane fiyatı neredeyse 3 katına çıktı. Palamut göç etmeye başladı. Palamut fiyatı neden yükseldi?

PALAMUT FİYATI NE KADAR OLDU?

Trabzon Balık Hali’nde sezonun ilk günleri tanesi 40-50 TL'ye satılan palamudun avının düşüşe geçmesiyle tane fiyatı 100-150 TL arasında değişiyor.

PALAMUT FİYATI NEDEN ARTTI?

Fiyatın yükselmesinde avlanan palamutun irileşmesi ve büyükşehirlere sevkiyatının artması da etkili olduğunu vurgulayan balıkçı esnaflarından Adem Kaygusuz, avlanan balığın genelde İstanbul’a gönderildiğini belirterek “Avlanan balık Trabzon’da kalsa fiyatı 50-60 TL olur. Dışarı gittiği için oralarda daha pahalıya satılıyor. Genelde İstanbul’a gidiyor. İlk günler 400 gram palamutların fiyatları 50-60 TL iken şu anki palamutlar 850- 900 gram geliyor. Avı da biraz azaldı ilk günlerdeki gibi değil. Palamut göç balığı olması ve havların sıcak gitmesinden dolayı Rusya taraflarına doğru kaydı. Palamutların fiyatı 110, 120, 125 TL. Balığın boyutuna göre fiyatları değişiyor” dedi.

Sonraki Haber