Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir?

Trabzonspor, stadyum isim sponsorluğu için PAPARA ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Peki, Papara kimin, sahibinin adı ne? Papara'nın kurucusu Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli?.

Trabzonspor, stadyum isim sponsorluğu için Papara şirketi ile toplam 1 milyar 416 milyon TL karşılığında 5 yıllık anlaşma imzalandığını açıkladı. Trabzonspor'un yeni stadının adı Papara Park olarak değiştirildi. Peki, Papara kimin, sahibi kim? Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte ayrıntılar...

AHMET FARUK KARSLI KİMDİR?

 

Ahmet Faruk Karslı İstanbul'da St. Avusturya Koleji lisesinden mezun oldu. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünden mezun oldu. Sonrasında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. 

2007 yılından itibaren hukuk ve teknoloji alanında birçok firmada çalıştı. 2015 yılından bu yana da Papara'da CEO olarak görevini sürdürdü.

Kurucu Ahmed Faruk Karslı, yönetim kurulundaki görevini Nisan 2022 itibarıyla Emre Kenci'ye devretmiştir..

PAPARA NEDİR?

Papara, FinTech alanında faaliyet gösteren, Türkiye merkezli bir elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşudur.

Mali Suçları Araştırma Kurulu yükümlü kuruluşları arasındadır. Şirket 2016'nın Nisan ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan yetkili lisans alarak aynı yılın Ağustos ayında faaliyetlerine başlamıştır. 16 Mart 2021'den beri kartları BKM Express desteklemektedir. Papara Mastercard, Visa, Troy, Bankalararası Kart Merkezi üyesidir.

Yaklaşık 14 milyon kullanıcısı bulunmaktadır. Halihazırda mevcut olan özellikleri arasında yurt içi ve yurt dışında alışveriş yapma, para gönderme ve alma, harcadıkça promosyon ödemesi alma (Cashback), fatura ödeme, sigorta yapma, oyun ve dijital kod satışı, bağış yapma, İstanbulkart bakiye yükleme, Milli Piyango kupon kodu satışı vb. bulunmaktadır.

Sonraki Haber