Paralimpik Oyunları hangi kanalda? Açılış ne zaman?

Paralimpik Oyunları heyecanı başlıyor...Engelli sporcuların olimpiyatı paralimpik oyunlarının 17'ncisinin açılış töreni, 2024 Yaz Olimpiyatları gibi ilk kez stadyum dışında Paris'teki Concorde Meydanı'nda düzenlenecek. Peki Paralimpik Oyunları hangi kanalda? Açılış ne zaman? İşte tüm ayrıntılar...

Engelli sporcuların olimpiyatı paralimpik oyunlarının 17'ncisinin açılış töreni, 2024 Yaz Olimpiyatları gibi ilk kez stadyum dışında Paris'teki Concorde Meydanı'nda düzenlenecek. Fransa'nın başkentide yarın başlaycak ve 8 Eylül'e kadar devam edecek oyunların açılış törenini, 65 bin seyirci takip edecek. Paris 2024 Yaz Olimpiyatları gibi ilk kez stadyum dışında yapılacak paralimpik oyunların açılışı, Şanzelize Caddesinin başındaki tarihi Concorde Meydanı'nda yapılacak. Oyunlarda açılış törenleri, Roma 1960'dan bu yana 4 yılda bir ve 1988'den sonra olimpiyatlarla aynı şehir ve stadyumda düzenleniyordu.

PARALİMPİK OYUNLARI HANGİ KANALDA? AÇILIŞ NE ZAMAN?

Paris 2024'ün 26 Temmuzda yapılan ve her kesimden tepki alan "tartışmalı" açılışının ardından paralimpik oyunlarının başlama programı da dünya kamuoyunda merakla bekleniyor. Tören yarın TSİ 21.00'de başlayacak ve oyunlar resmen başlayacak. Açılış TRT Spor'dan yayınlanacak.

İLK MÜSABAKALAR 29 AĞUSTOS'TA

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda ilk müsabakalar, 29 Ağustos Perşembe günü yapılacak. Dünyanın dört bir yanından 4 binden fazla bedensel engelli, görme engelli ve özel sporcu Paris 2024'te madalya arayacak. Organizasyonda 22 branşta yapılacak yarışlarda 542 madalya dağıtılacak. Paralimpik oyunlarda sporcular okçuluk, atletizm, badminton, görme engelliler futbol, bocce, kano, bisiklet, binicilik, golbol, judo, halter, kürek, atıcılık, oturarak voleybol, yüzme, masa tenisi, tekvando, triatlon, tekerlekli sandalye basketbol, eskrim, ragbi, tekerlekli sandalye teniste branşlarında başarı kovalayacak.

Sonraki Haber