Parasını ona yatıran 200 kat kazandı! 2025 yılında da en çok kazandıran olacak

Elinde parası olan dolar, altın ve arazi arasından en çok hangisine yatırım yapılması gerektiğinin sorusunu yanıtını arıyor. Uzmanlar 2025 yılının en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı? En karlı yatırım arsa mı? Arsa her zaman kazandırır mı?

Ellerindeki birikimleri yatırım araçlarıyla değerlendirmek isteyenler, diğer yatırım araçlarına göre daha fazla kazandırması sebebiyle arazi yatırımına yöneldi. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde dolar yatırımı 12 ile 15 kat artarken, altın ise 30.5 kat arttı. Arsa yatırımına yönelenler ise ortalama 45 kat değer kazanarak diğer yatırımcıları geride bıraktı.

Arz-talep dengesiyle birlikte değer biçilen arazilerin nitelikli olması halinde 200 kata kadar değer kazanabildiğini söyleyen Arazi Uzmanı Mehmet Çakır, yatırımcıların mutlaka istatiksel verileri göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi.

'PARA ALTINLA BİRİKTİRİLİR TOPRAKLA BÜYÜTÜLÜR'

Arazi yatırımı öncesi yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunan Çakır, “2025 yılı yatırımcılar için çok ilginç bir yıl olacak. Geçmiş yıllarda gördüğümüz gibi ilk sırada olan arazi yatırımı, 2025 yılında da ilk sırada olmaya devam edecek. Tabi ki arazi yatırımına gidebilmek için belli bir kapitale ihtiyaç vardır. Vatandaşlara tavsiyem şudur ki, bu kapitale ulaşana dek tasarruf aracı olan altınla paralarını biriktirmelerini tavsiye ediyorum. Daha sonrasında belli bir noktaya gelen bu kapitali, altınları satıp toprakta büyütmeleri onlara menfaat sağlayacaktır. Bizim inandığımız bir politika var, 'para altında biriktirilir, toprakta büyütülür' politikası 2025'te de kendini koruyacaktır” ifadelerini kullandı.

200 KAT DEĞERLENDİ

Nitelikli arazilere yatırım yapılması ile birlikte 200 kata kadar değer kazanan yatırımcılar olduğunu söyleyen Çakır, “Yatırıma yeni başlayacak arkadaşlarımız için 10 yıllık tabloyu inceleyecek olursak, 2014 ve 2024 yılları arasında dolar 15.43, euro 12.11, altın 30.5 kat, tutmadı dediğimiz araziler ise 45 kat büyüyerek listede birinci sıraya oturmaya başarmıştır. Fakat arazinin üretimi yoktur. Arz-talep dengesi ile büyüme sağlar. Yoğun talebin olduğu nitelikli arazi bölgelerinde 200 kata kadar değerlenen arazilere şahit olduk.” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber