Parçalanmış kadın manken tepki çekmişti! Rezalete müdahale edildi

Şiddet içeren unsurların göz önüne sokulduğu işletmeye polis müdahale etti. Parçalanmış kadın bedenini simgeleyen kanlı manken büyük tepki çekmişti.

Oyun Evi adı altında korku ve şiddet öğeleriyle dijital oyun pazarlayan şirket, İzmir Alsancak-Bornova Sokağı’nda parçalanmış kadın vücudu sergiledi. Kadın manken, yüksekten vücut parçalarının sallandırıldığı sözde oyun, halkın tepkisini çekti, sosyal medyada görüntüler yayınlandı.

Bu duruma gelmeden önce ne Büyükşehir ne ilçe Belediyesi ne de güvenlikten bir müdahale görmeyen mekana dün polis geldi. Parçalanmış kadın mankeni sallandıran mekana mühür vuruldu, parçalanmış vücut organları söküldü. Konuya ilişkin İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“X sosyal paylaşım sitesi üzerinden 06.10.2024 günü yapılan bir paylaşımda, Konak ilçesi Alsancak semtinde faaliyet gösteren Oyun Evi (Korku Evi) olarak ruhsatlamış iş yerinin reklam amaçlı astığı pano ve plastik mankenlerin rahatsızlık verdiği belirtilmiştir.

Alsancak Polis Merkezi Amirliği görevlilerimizce iş yerinde gerekli denetimler yapılmış, söz konusu materyaller bulundukları yerden kaldırılmış, işletme sahipleri ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır.”

Fatih’te iki genç kadının vahşice öldürüldüğü cinayetlerin ardından sosyal medyada oyun evindeki manken tepki çekmişti.

Sonraki Haber