Partisinin amblemi ve ismi belli oldu: Ağıralioğlu'ndan açıklama

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı partinin isminin Anahtar ambleminin de yine anahtar şeklinde olacağı öğrenildi. Partinin kuruluş dilekçesini yarın İçişleri Bakanlığı'na verecek olan Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından partisinin marşını paylaştı ve çağrıda bulundu.

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun yeni partisinin kuruluş dilekçesi yarın sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'na verilecek. Ardından Ankara'da partinin tanıtımı yapılacak. İsmi 'Anahtar' olacağı belirtilen partinin logosunda da anahtar simgesi yer alacak.

PARTİ MARŞINI DUYURDU

Ağıralioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partinin marşını paylaştı ve resmen duyurusunu yaptı. Ağıralioğlu, "Aziz milletim, şimdi de sadece size bağlı kalarak, memleketimizin geleceğini inşa edebilmek amacıyla, arkadaşlarımla beraber yeni bir mücadeleye başlıyoruz. Bu mücadele, sizleri hak ettiğinizi düşündüğümüz güçlü bir geleceğe taşıma mücadelesidir. Hiç kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi kayırmadan ve hiç kimseyi kırıp dökmeden memleketimizi bir ve beraber etme irademizin partisini kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

AĞIRALİOĞLU'NUN KURACAĞI ANAHTAR PARTİ'NİN KURUCULARI KİMLER?

Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinin kurucular kurulunun basına sızdığı iddia edildi. haber61.net'te yer alan habere göre partinin kurucuları şöyle:

Yavuz Ağıralioğlu, Adnan Süphanoğlu, Ahmet Baydaroğlu, Ahmet Ali Kaplan, Ahmet Murat Hatabay, Ahmet Onur Yazıcıoğlu, Akif Turaç, Alaatin Karamert, Ali Çelik, Ali Burak Doğan, Ali Işıner Hamşioğlu
Alper Tatlı, Alper Dursun Şağban, Alperen Dicle, Avni Naci Doğan, Ayhan Erel, Ayhan Çambel
Aysel Kırali, Aysun Öcal, Begüm Pekcan, Bener Güngör, Beril Gümüş, Bilgehan Bayramoğlu
Burcu Zeybek, Burhan Aygün, Burhanettin Gökhan Eşeli, Cem Cebir, Cemalettin Gürler
Doğan Öztaşkın, Ebru Avcı Başaran, Ekrem Şentürk, Elif Tükenmez, Elif Uzel Kurucu, Emine Küçükali
Emre Görmez, Emre Furkan Oruç En, Enes Malik Saran, Enver Demirpolat, Erhan Oktay, Erkan Güneş
Ernail Akbulut, Ertuğrul Ülker, Fatih Yalçın, Fatih Arslan, Fatin Rüştü Kayıran, Fatma Ceren Taşdemir
Fethi Ayan, Fikret Aslan, Fuat Geçen, Gültekin Cavlı, Hacı Mevlüt Zavlak, Hakan Çağlar Erürker
Hakan Sarı, Halil Özşavlı, Halil İbrahim Abdik, Hasan Hüseyin Demiröz, Hasan Sami Özvarinli, Hatice Ceren Yılmaz, Hatice Kübra Yüksel, Hayrettin Mermer, Hilal Güntülü Kavuncu Demirtaş, Hulusi Aksu
Hüseyin Balcı, Hüseyin Çakır, Hüseyin Sezgi, İbrahim Önal, İdris Ahmet Çakır, İsmail Burçin Öğüt
Kamil Karataş, Kenan Güvenç, Köksal Kurç, Lusin Kirkoryan, Mahmut Münir Güzel, Mahmut Saklı,
Mazhar Gökhan Özdemir, Mehmet Akıncı, Mehmet Ali Gül, Mehmet Batu Müftüoğlu, Mehmet Ejder Demir, Mehmet Gümüş, Mehmet Zeki Iscan, Mehtap Nazan Göktaş, Memduh Atalay, Melek Güney, Muhammed Fatih Danış, Muhammed Hakan Tanrıöver, Muhammet Kayhan, Murat Albayrak, Murat Bünyamin Çatal, Murat Karataş, Murat Özcan, Murat Tekin, Murat Uçar, Murtaza Karanfil, Musa Malik Yıldırım, Mustafa Arslan, Mustafa Can, Mustafa Seyhan Topaloğlu, Mustafa Şahin, Mustafa Uysal, Nadir Dalli, Nalan Oğuz, Necip Yavuz, Nigar Ayyıldız, Nihal Ağca, Nurettin Kalkan, Nüsret Cömert, Oğuz Sadık Aydos, Oğuzhan Bilgin, Orhan Kayhan, Ömer Sarıoğlu, Özcan Güngör, Özcan Hacıhasanoğlu, Özkan Görgütü, Recep Kök, Rızvan Aksoy, Sabahattin Aday, Salih Yılmaz, Samet Enes Öztürk

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Ağıralioğlu, Büyük Birlik Partisi'nde siyaset yapmış ardından Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılmıştı. Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'de grup başkanvekilliği ve parti sözcülüğü görevlerini yürütmüştü.

Ağıralioğlu, 2023 seçimleri öncesinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söylemiş ardından 5 yıldır üyesi olduğu İYİ Parti'den istifa etmişti.

Ağıralioğlu, İYİ Parti'den istifasıyla sonuçlanan TBMM'deki basın toplantısında "Umut olarak kurulmuş masanın başka bir gündemle iktidar heveslerinin aparatı olarak dönüştürülmesine karşı çıktık. Biz umut olarak kurulmuş bu masada, ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz," ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber