Passolig kalkıyor mu? Ali Koç'tan e-bilet açıklaması

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç'tan, çok tartışılan e-bilet sistemi hakkında konuştu. Bugün Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısından sonra konuşan Koç, 'E-bilet sistemine istisnasız tüm kulüpler karşı. Çok ciddi seyirci kaybına sebebiyet vereceğini değerlendiriyoruz.' dedi.

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, vakfın yaptığı toplantıda hakemlerle ilgili konuların gündem maddelerinde başı çektiğini, bu konularla ilgili olarak da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile ortak çalışma yürütmek istediklerini söyledi.

Kasımpaşa Kulübünün Kemerburgaz'da bulunan Turgay Ciner Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koç, e-bilet sistemi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

TÜM KULÜPLER BU SİSTEME KARŞI

Koç, şöyle devam etti: "Buradaki temel kanaat, Türk futbolunun ilerlemesi için hakemlik müessesesinin daha iyi ilerlemesi. Ama biz Türkiye'deki hata seviyesinin kabul edilemez seviyede olduğunu düşünüyoruz. Bunun dışında talimat değişiklikleri var ve bizi bekleyen en büyük yenilik, önümüzdeki seneden itibaren hayata geçirilecek e-bilet sistemi. İstisnasız tüm kulüpler bu modele karşı. Kanunun bize emrettiği şekilde yapılmasının doğru olmadığını, çok ciddi seyirci kaybına sebebiyet vereceğini değerlendiriyoruz. Bir altyapı ihalesi yapıldı. Şimdi kulüpler biletleme şirketiyle anlaşıp, bu şirketin altyapısına uyumluluk sağlanmasını bekleyecek. Hepimiz kendi kulüplerimiz için bir çözüm arayacağız. Bunları konuştuk. Bugün kanun bunu emrediyor ama istisnasız Süper Lig'deki ve 1. Lig'deki tüm kulüpler bu sistemin olmamasını tercih ediyor. Biz yıllık gelirimizin yüzde 15'ini bu sisteme vermek zorunda kalıyorduk, bu da çok yüksek bir oran."

Sonraki Haber