Pastacıların gizli formülü ifşa oldu! Hamuruna birazcık eklerseniz asla bayatlamıyor, un kurabiyesini aratmıyor...

Kurabiye hamuruna 4 bardak nişasta eklediğinizde, asla bayatlamıyor ve ilk günkü tazeliği koruyor. Bir ay boyunca kavanozda saklarsanız ikram etmek istediğiniz anda sanki fırından az önce çıkmış kadar teze oluyor. İşte karşınızda asla bayatlamayan nişastalı kurabiye tarifi...

Sıcak bir bardak çayın yanında lezzetli mi lezzetli bir kurabiyeye kim hayır diyebilir ki? İşte bugün sizlerle her tadına bakanın bir tabak daha isteyeceği farklı bir kurabiye tarifi paylaşacağız. Üstelik bu kurabiyenin hamuruna konulan nişasta, uzun süre bayatlamamasına yardımcı oluyor. Eğer uygun koşullarda saklarsanız kurabiye bir ay boyunca ilk günkü tazeliğini koruyor. O zaman hazırsanız tarifimize geçiyoruz...

ASLA BAYATLAMAYAN NİŞASTALI KURABİYE İÇİN MALZEMELER

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı nişasta
2 su bardağı un

BAYATLAMAYAN NİŞASTALI KURABİYE NASIL YAPILIR?

1- Kurabiye hamurunu hazırlamak için tüm malzemeleri derin bir kaba alın.

2- Ardından kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

3- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzda yuvarlayın.

4- Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.

5- 180 derece fırında 13 dakika pişirin.

Pişirme uyarısı: Bazı fırınlarda bu süre uzayabilir ya da kısalabilir.

İşte bayatlamayan nişastalı kurabiye hazır. Yanına bir bardak sıcak çay ile sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Sonraki Haber