Patronların asgari ücret beklentisi belli oldu!

Milyonlarca çalışan Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret tutarını merakla bekliyor. Açlık sınırının dahi altına düşen asgari ücrete ilişkin patronların beklediği zam talebi açıklandı. Peki asgari ücret kaç TL olacak? İşte ayrıntılar...

Küresel çaplı ekonomik kriz Türkiye’de de etkisini gösterirken, bu sene özellikle bazı sektörlerde ihracatta düşüş ve büyük bir daralma meydana geldi. Söz konusu sektörlerin başında yer alan hazır giyim sektöründe gerçekleşen gelişmelere ilişkin bilgi veren Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, hem sektörün toparlanması için ihtiyaç duydukları destekleri açıkladı hem de asgari ücrete ilişkin şaşırtan beklentisini ifade etti.

İhracatta görülen düşüşe ve sektörde yaşanan daralmaya işaret eden Kaya, finansal destek ve asgari ücretin enflasyon hedefi doğrultusunda belirlenmesi gibi taleplerini aktardı.

Hazır giyim sektöründe senenin son çeyreğinde kısmen bir iyileşme öngörülse de, sektör ihracatının bu 2024’ü yüzde 6-7 düşüşle kapatacağı tahmin ediliyor. Kaya, 2025’te de daralma trendinin süreceğini ve yüzde 5’lik bir düşüş beklediklerini kaydetti. Söz konusu durumun bazı işletmelerin kapanmasına sebebiyet verebileceğine işaret eden Kaya, destek beklediklerini vurguladı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN YENİ TALEP

Asgari ücretin, Orta Vadeli Program’da (OVP) duyurulan enflasyon hedefi doğrultusunda artırılması gerektiğini ve bu rakamın da yüzde 17,5 olduğunu hatırlatan Kaya, böylelikle asgari ücretin 19 bin 977 TL olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Açlık sınırının dahi altına düşen asgari ücretin halihazırda 17 bin 2 TL olarak uygulandığı düşünüldüğünde Kaya’nın verdiği bu rakam oldukça dikkatleri çekti.

Sonraki Haber