Perinçek Almanya ve İsviçre'de Türk toplumuna seslenecek

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Almanya’da 'Büyük Krize Büyük Çözüm' konferanslarında gurbetçilerle buluşacak. 1-2-3 Kasım tarihlerinde sırasıyla Köln, Frankfurt ve Zürih’te Türk toplumunun önde gelen dernek ve oluşum temsilcileriyle bir araya gelecek.

Türkiye, savaş ve katliamların ortasında coğrafyamızın kaderini etkileyecek kararların eşiğinde. Bir yandan “Yeni Anayasa” tartışmalarıyla ikinci açılım önerileri, diğer yanda ekonomik kriz ve geçim derdi köklü değişim ve çözümleri dayatıyor.

Avrupa İkinci Dünya Savaşından bu yana en büyük ekonomik ve siyasal krizle tanıştı. Son bir yıl içindeki gelişmelere baktığımızda Almanya başta olmak üzere, Fransa, Hollanda, Avrupa Parlamentosu en son Avusturya seçimlerindeki sonuçlarla, Atlantikçi hükümet politikalarının iflas ettiği kanıtlandı.

Berlin 2015

KONFERANSLARIN ÖNEMİ

Bu koşullarda Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Almanya’da “Büyük Krize Büyük Çözüm” konferanslarında Türk toplumuyla buluşacak.

Vatan Partisi Almanya Temsilcisi Deniz Yıldırım, tüm vatansever ve duyarlı Türkleri, etkinliklere davet etti. Yıldırım, Doğu Perinçek konferanslarının önemini şu sözlerle ifade etti:

“Ülkemiz önemli değişimlerin hatta bir devrimin koşullarını yaşıyor. Her kesimden vatanseverlerimizi Türkiye’deki gerçekleri ve çözüm yollarını konuşabileceğimiz konferanslara çağırıyoruz. Sayın Doğu Perinçek Avrupa Türk toplumu için, sözde Ermeni soykırımı yalanını bitiren siyasi liderdir. Bugün de Türkiye’nin önündeki tehlikeleri ve çıkış yolunu tüm gerçekleriyle gösteriyor.”

Berlin 2015

AVRUPA KRİZDE

Avrupa ülkelerinin içinde bulunduğu durumun da tartışılacağını belirten Yıldırım, gelişmeleri şöyle özetledi: “Son bir yıl içindeki gelişmelere baktığımızda Almanya başta olmak üzere, Fransa, Hollanda, Avrupa Parlamentosu en son Avusturya seçimlerindeki sonuçlarla, Atlantikçi hükümet politikalarının kaybettiği doğrulandı.

"NATO’dan çıkmayı savunan, Ukrayna’ya verilen savaş desteğinin bitirilmesi gerektiğini söyleyen milliyetçi ve sol partiler oy patlamasıyla çoğu ülkede iktidar oldu. Ekonomik gerileme, yükselen gıda ve kira ücretleri, son 70 yılın en büyük enflasyonu, düzensiz göç sorununa bir çözümün üretilememesi enerji krizi… Yaşananların nedeni olan, Ukrayna’ya verilen savaş desteği Almanya'da yüksek sesle sorgulanıyor. Almanya Maliye Bakanı Christıan Lindner, ‘mevcut bütçe planında Ukrayna’ya desteği kesmek zorundayız’ dedi.”

BÜYÜK ŞİRKETLER BATIYOR

“Volkswagen Group CEO'su Oliver Blume, geçtiğimiz günlerde ‘Avrupa otomotiv endüstrisi çok zor ve ciddi bir durumda’ açıklamasını yaptı. Çin’deki fabrikalarını kapattı. Almanya’daki 30 bin kişinin çalıştığı büyük üretim tesislerini kapatmayı planlıyor. Fabrika kapanırsa 1988 yılından bu yana bir ilk gerçekleştirilmiş olacak. Sadece yılın ilk çeyreğinde 5 bin 209 işletme iflasını açıkladı. İflaslar, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 26,5 arttı.

"Bu durum aynı zamanda hem emekçiler hem de işverenler açısından da büyük toplumsal hareketlerin temelini oluşturacak bir zemin yaratıyor. Özetle Avrupa ülkelerinin halkları giderek artan krizin faturasını Yeşiller ve Sosyal demokratlar gibi Amerikancı siyasetlere kesti.”

TÜRKİYE’NİN SEÇENEKLERİ

“Bu duruma Türkiye açısından bakıldığında stratejik ortaklığın Batı ve Avrupa Birliği değil Avrasya’da ve Güney’de yükselen ittifaklar olduğu görülüyor.

Haritayı gözden geçirince Amerika, İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, Romanya ve Ukrayna hattında Batı’nın egemenliğini ve küresel dolar diktatörlüğünü koruma hattında büyük bir savaşa girdiğini görebiliriz. Gerek doğrudan düzenledikleri hava ve kara saldırılarıyla gerekse terör örgütleri üzerinden ön cephe devletlerini hedef alıyorlar.

Ön cephe devletleri, güneyden kuzeye Filistin, Lübnan, Suriye, Türkiye ve Rusya, hemen arkada İran’dan başlayarak Çin’e kadar uzanan geniş coğrafya.

Bu tabloyu ve çıkış yolunu konuşmak üzere herkesi Sayın Perinçek’i dinlemeye ve sorularını yöneltmeye davet ediyoruz.”

‘İsviçre’deki Türk toplumunu konferansımıza bekliyoruz’

İsviçre’de yaşayan Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Hasan Kemahlı, Genel Başkan Doğu Perinçek’in konferanslarıyla ilgili yürüttükleri çalışmaları Aydınlık Avrupa’ya anlattı. Kemahlı şunları ifade etti:

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Hasan Kemahlı Azerbaycan’ın Bern Büyükelçisi Fuad İsgandarov’u konferansa davet etti

“Konferans tarihi belli olduğundan beri yoğun bir çalışma içindeyiz. Gündem önemli gelen büyük tehlike, büyük ekonomik kriz ortada ve bu konuda partimizin çözümleri var.

"Konferans için ilk olarak parti teşkilatımızı harekete geçirdik. Bütün arkadaşlarımıza görevler verdik. Biliyoruz ki bu çalışmayı sırtlayacak en büyük güç teşkilatımız olacaktır. Hızlıca programımızı çıkardık. İlk önce toplumun önderlerine, kitle örgütü başkan ve yöneticilerine ulaşmayı hedefledik. Bu kapsamda İsviçre Türk toplumunun en büyük kitle örgütü olan İsviçre Türk Toplumu Başkanı Sayın Suat Şahin ile görüştük. Kendilerini etkinliğimize davet ettik.

Vatan Partisi heyeti Bern büyükelçisi Ece Acarsoy'u ziyaret etti

"Başkonsolosluk ve büyükelçilik makamlarını ziyaret ettik. Zürih Başkonsolosumuz Sayın Fazlı Çorman’ı Bern Büyükelçilimiz Sayın Ece Acarsoy’u, makamında ziyaret ettik. Kendilerini konferansımıza davet ettik. Ardından Azerbaycan büyükelçiliğini ziyaret ettik. Bu görüşmede bölgemizde yaşanan gelişmeleri değerlendirdik konferans davetimizi yaptık.

Vatan Partisi heyeti Zürih Başkonsolosu Fazlı Çorman’ı konferansla ilgili bilgilendirdi

"Bu çalışmalarla her gün onlarca kişiyle bire bir görüşme yapıyoruz. Telefon rehberlerimizdeki herkesi arayıp davet edeceğiz. İsviçre ve yakın bölgelerimizde yasayan, Türk toplumundan davetimizi almayan hiç kimsenin kalmasını istemiyoruz."

Sonraki Haber