Perinçek, İsrail'i yenmenin şartlarını açıkladı

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani Hastanesine düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Perinçek, İsrail'i durdurmak için hükümete önemli görevler düştüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uyarılarda bulundu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani Hastanesine saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırının ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınına bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Perinçek'in açıklamalarında öne çıkan satır başları şu şekilde;

'TEZAHÜRATLAR, GÖSTERİLER BAŞARI İÇİN YETERLİ DEĞİLDİR'

Hepimizin yüreği Filistin halkıyla, Filistin direnişi ile birlikte çarpıyor. Bugün hepimiz Filistin direnişinin başarısına kilitlenmek durumundayız. Hedefimiz başarı olmalı. Atatürk'ün İstiklal Savaşının başında, Amasya Genelgesi'nde belirttiği gibi yalnız tezahüratlar, yalnız gösterirler ile başarı kazanmak için yeterli değildir. Kesinlikle fiilen ve kuvvet olarak İsrail'i yenilgiye uğratacak girişimler ve müdahaleler bütün insanlığın önündedir. Bu müdahaleler ve girişimler en başta da Türkiye'nin önündedir. Kendi hükümetimizin önünde çok ciddi ağır sorumluluk vardır.

PERİNÇEK İSRAİL'İ YENMENİN BUGÜNKÜ ŞARTINI AÇIKLADI

İsrail'i yenilmenin bugünkü şartı; Türkiye, Rusya, Suriye, İran ve bu ülkelerin ön cephede yer aldığı bütün insanlığın aktif olarak İsrail siyonizmine, Amerikan emperyalizmine, bu işgalciliğine, bu zulmüne karşı harekete geçmesidir. Harekete geçilmesi için de Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a buradan arz ediyorum. Suriye, Rusya ve İran'la birlikte Suriye'nin kuzeyinde yer alan Amerika'nın ve İsrail'in güdümündeki terör örgütlerine temizlemektir. Amerika ve İsrail'e yeni cepheler açtığımız takdirde Filistin'e yapabileceğimiz en büyük destek bu olacaktır. İkinci olarak; Türkiye, Ukrayna cephesinde Amerikan emperyalizmin ve Ukrayna'daki faşist Zelenski yönetiminin yanında yer almaya derhal son vermelidir. Üçüncüsü; AK Parti hükümeti İncirlik Üssü ve Kürecik Üssü'ne derhal el koymalıdır. Bu üsler hızlıca Silahlı Kuvvetlerimizin kontrolüne geçmelidir. Dördüncüsü, Türkiye derhal NATO'dan ayrılmalı ve İsveç'in NATO'ya alınma politikasına karşı tavrını açıklamalıdır. Filistin'e yapılacak en önemli destekler bunlardır.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek

'TÜRKİYE DIŞ POLİTİKASINI DERHAL DEĞİŞTİRMELİDİR'

Yalnızca terörü lanetlemek, kınamak ve protesto etmek yeterli değildir. Elbette ki kınayalım, protesto edelim, lanetleyelim ancak bunlar kendimizi deşarj etmenin, içimizdeki kini ve öfkeyi atmanın önüne geçmez. Bu nedenle hükümetimize açıkça doğru politikalar izlemesi için çağrılarda bulunuyoruz. Türkiye dış politikasını derhal değiştirmelidir. Dışişleri Bakanlığına çağrıda bulunuyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum, biz Filistin'i desteklemek mi istiyoruz? Filistin direnişinin başarısını mı istiyoruz? O zaman, lanetlemenin etkili olduğu bir dönem arkada kalmıştır. Yapacağımız şey Rusya, Suriye ve İran ile birlikte Suriye'nin kuzeyindeki Amerika ve İsrail bağımlısı terör örgütlerini temizlemektir. Bu terör örgütlerinin temizlemek, Filistin'e en büyük destektir.

'GÖSTERİLERİN YETERLİ OLACAĞI DÖNEM ARKADA KALMIŞTIR'

Çin Halk Cumhuriyeti'ne, İran'a, Rusya'ya ve onlarla birlikte olan tüm dünya ülkelerine çağrıda bulunuyorum. Bugün bütün insanlığın artık birlikte bir eylem çizgisine girmesi gerekir. Tezahüratların, gösterilerin yeterli olacağı dönem arkada kalmıştır. Türk milletinin ve bütün insanlığın ayağa kalkması tabii ki çok yerindedir ve haklıdır fakat tüm bunlar rahatça uymamız için yeterli değildir. Çözüm olarak hepimizin, kendi hükümetimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Dışişleri Bakanlığımıza çağrı yaparak onların harekete geçmesini sağlamamız gerekir. Bağırarak kazanılmış bir savaş yoktur toplarla, mermilerle, roketlerle, uçaklarla, bombalarla kazanılmış savaşlar vardır. Yalnızca tezahüratlarla, gösterilerle, yürüyerek, bağırarak bugünkü savaşın kazanılma şansı yoktur. Bugün, bütün insanlık olarak kendi hükümetlerimizi Filistin ile dayanışma cephesinde aktif bir tavra davet etmeliyiz.

'HÜKÜMETİMİZİ MİLLETİMİZİN ÖZLEMLERİNE UYGUN OLARAK HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Amacımız içimize rahatlatmak, kendimizi rahatlatmak, içimizi boşaltmak değil. Amacımız Filistin direnişinin zaferidir. Dolayısıyla başarıya kilitlenen stratejileri ve siyasetleri hayata geçirmek durumundayız. Başarıya kilitlenmek ne demektir? Filistin'e karşı yürütülen işgalci, saldırgan, zalim politikalara karşı onu dengeleyecek ve alt edebilecek gücü oluşturmak. Savaşları da ancak böyle önleyebilirsiniz. Amerika'ya karşı İsrail'e birlikte direnirsek, başımıza belaların gelmesi kaçınılmazdır. Hükümetimizi Türk Milleti adına milletimizin özlemlerine, ruh haline ve taleplerine uygun olarak hareket etmeye çağırıyoruz. Savaşlar kuvvetle kazanılır, düşman kuvvetin karşısına onu alt edecek kuvvetleri yığarak kazandırır.

'SURİYE İLE İŞBİRLİĞİ FİLİSTİN'E EN BÜYÜK DESTEKTİR'

Bu anlamda Türkiye'ye çok önemli görevler düşüyor. Türkiye'nin Suriye ile terör örgütlerini temizleme konusundaki işbirliği, İsrail'e karşı Filistin'e en büyük destektir. Bu işbirliği aynı zamanda İsrail'e karşı da en kararlı tutumdur. Dolayısıyla Türkiye, Suriye ile işbirliği yapmayan tavrını derhal değiştirmelidir. Bu tavrı değiştirdiğimiz takdirde Filistinliler de bayram edecektir. Çünkü bu işbirliği Filistin ile en büyük dayanışmadır, en büyük yardımdır.

'MİLLETİMİZ FİLİSTİN'İN YANINDA AKTİF TAVIR BEKLİYOR'

Bütün hepimiz şuna haykırmalıyız. Türkiye dış politikasını derhal değiştirecek. Türkiye, Atlantikçi Amerika ile uzlaşan Amerika güdümlü politikalardan derhal vazgeçecek. Türkiye dış politikada ve eylemli olarak da Suriye'nin kuzeyinde Amerika güdümlü İsrail güdümlü örgütlere karşı tavır alacak ve dostlarıyla birlikte hareket edecek. Yani Suriye ile beraber hareket edecek. İran'la beraber hareket edecek. Rusya ile beraber hareket edecek. Çin Halk Cumhuriyeti ile beraber hareket edecek. Fakat siz bu stratejiye karşı tavır aldığınız zaman Amerika, İsrail sizi alkışlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar arz ediyorum, Suriye ile birlikte harekete geçmeyi önleyen bahanelerden vazgeçelim. Aksi takdirde Türkiye kamuoyunu da hiçbir şekilde ikna edemeyiz. Milletimiz bizden Amerikan emperyalizmine, İsrail saldırganlığına karşı Filistin'in yanında aktif tavırlar bekliyor.

'ANAHTAR ÜLKE TÜRKİYE'DİR'

Vatan Partisi olarak Mehmetçiği oraya yollayın, savaşa sokun demiyoruz. Önerimiz, kendi güvenliğimizi Suriye'nin kuzeyinde sağlarken aynı zamanda İsrail ve Amerika'ya da en ağır darbeyi vurmaktır. Hükümetimizi bu konuda aktif olmaya ve bağırıp çağırmak, yüksek sesle lanetlemek, kınamak falan filan politikalarından vazgeçmeye, Türk Milleti'nin artık bununla avutulmayacağını görmeye, kabul etmeye davet ediyoruz. Tekrar ifade ediyorum; İsrail işgaline son verecek ve bölgeye barışı getirecek çözüm Türkiye, Suriye, Rusya, İran ve Çin beraberliğidir. Bunun oluşmasında anahtar ülke Türkiye'dir. Bu beraberliği bütün insanlık alkışlayacaktır. Bu beraberlik bölgemizde, savaşlarda dengeleri değiştirecektir. İsrail saldırganlığını sona erdirecektir. Filistin'in bağımsız ve egemen olarak kurulması, garanti altına alınması ve coğrafi olarak toprakları birleşik, Doğu Kudüs merkezi bir Filistin devletinin hayata geçmesi, bütün insanların huzur ve barışa kavuşması ancak bu beraberlik ile mümkün olacaktır.

VATAN PARTİSİ'NDEN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Yarın Dışişleri Bakanlığı önünde Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı basın açıklaması yapacaktır. Dışişleri bakanlığımız, bizim dışişleri bakanlığımızdır. Hükümet bizim hükümetimizdir. Sayın Tayyip Erdoğan bizim Cumhurbaşkanımızdır ama şu anki dış politikaları yanlıştır. Şu anki dış politikaları Filistin'in dayanışmasının zaferine hizmet etmemektedir.

Sonraki Haber