Perinçek'e imza için göreve çağırdılar

Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek için ilçe seçim kurullarında imza verme süreci 22 Mart'ta başlayacak. Çeşitli kesimlerden siyasetçi, sanatçı, akademisyen, inanç önderi çok sayıda kişi, Perinçek'in adaylığına destek verdi, vatandaşlara seferberliği büyütme çağrısı yaptı

Vatan Partisi Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek'in cumhurbaşkanı adaylığı için başlayan 100 bin imza seferberliği büyüyor. Vatandaşlar, 22 Mart Çarşamba günü kayıtlı bulundukları ilçe seçim kurullarına giderek sabah 8.00'den itibaren Perinçek'i aday göstermek için imza verebilecekler. İmza verme işlemi 27 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00'de sona erecek. Seçim kurulları 6 gün boyunca sabah 8.00'den akşam 20.00'e kadar açık olacak. Siyasetçi, dernek temsilcisi, sanatçı, yazar çok sayıda isim Perinçek'e desteğini açıkladı.

'SİYASETİN ÖNEMLİ AKTÖRÜ'

Yılmaz Ateş / Eski CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili:

Kutluyorum. Sayın Perinçek uzun süredir Türk siyasetinin önemli aktörlerinden biri. Umarım bu seçimlerde başarılı olur. Başarılar diliyorum.

'KARAKTERLİ VE DİK DURUŞLU'

Mehmet Sevigen / Eski CHP İstanbul Milletvekili:

Aday olması çok iyi. Başarılı olacağına da inanıyorum. Doğu Bey’in Türkiye’ye hizmet eden siyaseti, karakterli ve dik duruşu, aldığı oydan önemli ve kıymetlidir. Milletvekilliği, bakanlık ya da ikbal peşinde koşmadan yıllardır ülkesine hizmet ediyor.

'ENGİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMALIYIZ'

Tuluyhan Uğurlu / Sanatçı:

Sayın Doğu Perinçek gibi hayatını, dünyadaki gelişmelere adamış, ülkesini hep en ön planda tutmuş birinin engin tecrübelerinden istifade etmemiz gerekir. Vizyonu, ileri görüşlülüğü, olaylar karşısındaki tavrı, tutumu her zaman Türk siyaseti için yol gösterici olmuştur. Sayın Sn. Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adayı olması kadar, bunu istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Böylesine engin bir tecrübeye sahip olan vatan, millet sevdalısı Sayın Doğu Perinçek’in 100 bin imza kampanyasını desteklemeliyiz.

'ADAY OLMALI'

Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu / Gazeteci, sosyolog:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de aday olmalı. Çok sesli bir seçim demokrasinin göstergesidir. Vatana ihanet edenler ve bölücüler hariç her siyasi görüş hem seçmen nezdinde hem de parlamentoda temsil edilmelidir. Bu nedenle Doğu Perinçek aday olmalı ve seçime katılmalıdır.

‘BEN DE ANADOLU GEMİSİNDEYİM'

Prof. Dr. Ahmet Akın / Medeniyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi:

Değerli Başkan Perinçek’in özellikle son zamanlarda politikalarını, söylemlerini yakından takip ediyorum. Özellikle ailenin korunması, milli hassasiyetler, ulusal çıkarlar ve emperyalist bir politika olan LGBT ile mücadelesini takdire şayan buluyorum. Ayrıca kamucu politikaları, ziraat, çiftçilik, tarımla ilgili politikalar, yine NATO ve AB ile ülkemize yönelik tehditleri kapsamında oluşturmaya çalıştığı farkındalık, her Türk vatandaşının gönlünde yer ediyor. Artık iki gemi var; emperyalistlerin gemisi ve Anadolu gemisi! Ben de Anadolu gemisine binen biri olarak politikalarını yakından takip ediyorum ve olumlu değerlendiriyorum.

DEV-GENÇ LİDERİNDEN ÇAĞRI

Rahmi Aydın (Ofluoğlu)/ 68 Gençlik Hareketi önderlerinden, eski Dev-Genç İstanbul Başkanı:

1968 Dev-Genç mücadelesinde omuz omuza mücadele ettiğim değerli arkadaşım Sayın Doğu Perinçek'in cumhurbaşkanı adaylığını destekliyorum. Herkesi bu önemli görev için imza vermeye davet ediyorum.

'TARİH PERİNÇEK'İ HAKLI ÇIKARDI'

Av. Ebubekir Elmalı / DEMBİR-Der Genel Başkan Yardımcısı:

Sayın Doğu Perinçek adına imza vermek bir tercih değil. Bir milli refleks. Biz de imzalarımızı bu refleks içinde vereceğiz. Anti Doğu Perinçek döneminde yetişmiş biri olarak söylüyorum. Sayın Perinçek, neoliberalizmin kurduğu tuzaklara karşı bu milleti yıllardır uyarmıştır. Kah dinlenmiştir kah sırf uyardığı için linç edilmiştir. Konjonktür değişse de Sayın Perinçek'in duruşu hiçbir zaman hiçbir yerde değişmemiştir. Söyledikleri nettir. Şimdiye kadar bize Kürt düşmanı olduğu anlatıldı. Halbuki Perinçek Kürt sosyolojisinin PKK üzerinden okunmasına karşıydı. Bu duruş milli olduğu için emperyalist güçler tarafından bize kötü gösterildi. Milliyetçi akımın Kürtçü diye suçladığı Perinçek, Kürtlere de Kürt düşmanı olarak lanse edildi. ‘Türkiye Yüzyılı’nda Kürtler panelimize Sayın Perinçek gelip ayağı yere basan açıklamalarda bulundu. Zamanında linç ettiğimiz kişilerin kapısını çalıyoruz. O kişiler de ‘Zamanında böyle yaptınız, bugün bize nasıl gelebiliyorsunuz’ demeden 'bu iş nasıl çözülür' onu anlatıyorlar. Suriye'de neredeyse PYD, YPG ile aynı masaya oturacaktık. Şimdi onlara operasyon yapan bir devlet politikasına döndük. Sayın Perinçek'in politikaları haklı çıktı. Haklı çıkması onun yıldızını parlatıyor. Sayın Perinçek, bu ülkenin siyaseti için gerekli. Biz de kendisine destek olacak ve gerekeni yapacağız.

'ABD VE PKK MASASININ KARŞISINDA'

Av. Ertuğrul Akar / Türk İslam Medeniyetleri Araştırma ve Strateji Merkezi Başkanı (TİMAG):

Herkesin kaçtığı veya terörizmin, Batı’nın yaptıklarını görmezden gelerek kendi çıkarları için sustukları bir dönemde Sayın Perinçek'in duruş ortaya koyması önemli. Vatan Partisi'nin ortaya koyduğu ve neredeyse hiç değiştirmediği, en önemlisi de doktrinlerle, siyasal, akademik, sosyolojik doktrinlerle desteklediği söylemlerinin olması, bu ideolojinin ayaklarının yere bastığını gösterir. NATO masasının karşısında yer alması açık bir meydan okumadır. ABD ve PKK bir masada oturuyor karşısında ise Doğu Perinçek var. Masanın karşısında inatla duruyor. Perinçek karşısında muhakkak orada ABD kokusu vardır diyebiliyorsunuz.

Sayın Perinçek de o masaya dahil olabilirdi, o kuvveti var, milletvekili olabilirdi, olanağı var. İstemedi. Bu duruş bizim için önemlidir ve milletimizin dikkate alması memleketimiz için faydalıdır.

'VATAN SEVDALISI'

Zeki Kılınç / 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı, 15 Temmuz Şehidi Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası:

ABD emperyalizminden kurtulmanın yolu en başta kendi ülkemizde onların taşeronu olan terör örgütü, bazı STK, odalar ve partilerin kapatılması ile aşılır. 40 yıldır bu ülkenin gencecik vatan evlatları PKK terör örgütü ile omuz omuza olan HDP ve aynı istikamette olan bazı partiler o canların vebaline girmişlerdir. Bu devletin en yüce mahkemesi terör örgütü ve emperyalist ülkeleri sevindirmemelidir. Vatan sevdalısı Sayın Doğu Perinçek'in cumhurbaşkanlığı adaylığını da destekliyorum.

'TARİHİ SORUMLULUK'

Ekrem Ataer / Sanatçı:

100 bin imza kampanyasına ilk imza atanlardanım. Öncelikle meclisimizde; emperyalizmin kölesi olmuş, kurucu değerlerimize ve birliğimize göz dikmiş unsurların dışında tüm siyasetlerin temsiliyetine inanıyorum. Ayrıca bu imzamın da tarihi bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. "Tam Bağımsız Türkiye" için "Tam Bağımsız Aday" olduğuna inandığım için attım. Bu temel niteliğe "Türkiye Bağımlısı" bir aday olduğunu da eklersek, imza atmamak için geçerli bir sebep olabilir mi?

‘KKTC’NİN TANINMASINDA LİDERDİR'

Hüseyin Macit Yusuf / KKTC Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu Üyesi:

Sayın Perinçek için desteğim sınırsızdır. Kıbrıs açısından bakmakta yarar var. 2004 yılından bu yana Annan Planı ve KKTC’yi yok oluşa götürecek planlara karşı çıkagelmiştir. KKTC’nin tanınmasının seferberliğine çıkmıştır. Bu işe liderlik yapmıştır. Dünya liderlerine, KKTC’nin tanınması, ambargoların ve izolasyonların kaldırılması gerektiğini söylemiştir. Bunun başında da BM Güvenlik Kurulu üyesi Çin ve Rusya gelmektedir. Ortadoğu ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Afrika ülkeleri liderleriyle de yaptığı görüşmelerde her zaman KKTC’nin tanınması için çabalamış ve yanında olmuştur.

Gündemde KKTC’nin tanınması varsa, Erdoğan BM’de KKTC’nin tanınması çağrısı yapmışsa bunun arkasında hep Perinçek’in temasları vardır. Perinçek’in, yok edilmek istenen Kıbrıs Türk’üne sahip çıkması -sadece bu bile- Cumhurbaşkanı adayı olmasına kafidir. Mavi Vatan, Ege ve Doğu Akdeniz konusunda da hassasiyetleri vardır. Türkiye’nin menfaatleri neredeyse Perinçek hep orada vardır. Tanınma liderliğini Sayın Perinçek yapmaktadır.

ALEVİ CANLARA AYDINLIK TÜRKİYE ÇAĞRISI

Fatoş Güden / Cem Vakfı Kurucu Üyesi:

Tüm Alevi canları imza vermeye çağırıyorum. Bağımsız ve aydınlık Türkiye için Dr. Doğu Perinçek'in Cumhurbaşkanı adayı olması gerekiyor.

'MİLLİ MECLİS GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN'

Ceyhun Bozkurt / Gazeteci:

Türkiye tarihinin belki de en önemli seçimlerinden birini 14 Mayıs’ta gerçekleştirecek. İki çizgi öne çıkıyor. Biri Ankara merkezli, diğeri Washington ve Brüksel. İki çizgi içinde çeşitli yapılar ve ittifaklar var. Dünyada da değişimler dönemini yaşıyoruz. Emperyalist merkezlerin temsil ettiği Batı dünyası ile Rusya, Çin gibi ülkelerin temsil ettiği Doğu dünyası. Türkiye bu yeni mücadelede bölgesinde küresel etki yapan önemli bir güç olarak sahnede yer alıyor. Önünde de ya Batı’ya teslimiyet ya da Türk dünyasının derinliğini arkasına alarak kuracağı tam bağımsız ve Asya merkezli ilişkiler yer alıyor. Sayın Doğu Perinçek bu süreçte Ankara merkezli çizgide, Washington merkezli küreselci akla karşı durarak dış politika, güvenlik ve savunma konularında önemli tavsiyeleriyle milli bir çizgi izleyen bir siyasetçi. Geçmişte emperyalist merkezlerin Ermeni yalanlarına karşı duruşu, teröre karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında saf tutması, merhum Rauf Denktaş’la beraber Kıbrıs Türk’ünün haklı davasında verdiği mücadele, 15 Temmuz gecesi FETÖ’ye karşı Türk milletine çağrısı ve daha birçok olayda bu çizgisini gösterdi. Emperyalistlerin talepleriyle terör örgütü KCK/PKK’nın siyasi ayağı HDP’yi ve FETÖ’yü yeniden güçlendirmeye çalışanların karşısında milli bir Meclis ve güçlü bir Türkiye isteniyorsa, Sayın Doğu Perinçek’in adaylığı ve bu süreçte yapacağı öneriler, Türk siyasetine önemli katkılar sunacaktır. Benzer veya farklı siyasi dünyalarda da olsa büyük Türk milletinin Sayın Perinçek’in cumhurbaşkanlığı adaylığına imza desteği vereceğinden şüphem yok.

Sonraki Haber