Pes etmedi, savaştı, kazandı: Fenerbahçe ekmeğini taştan çıkardı

EuroLeague'de normal sezonun sonunda ilk 8 sıra içerisinde yer alıp play-off oynamayı hedefleyen Fenerbahçe Beko, önceki akşam Olympiakos engelini aşarak bu yolda önemli bir adım attı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan müsabakayı 94-80 kazanan sarı-lacivertli temsilcimiz, 18'inci maçındaki 8'inci galibiyetini elde etti.

OLAĞANÜSTÜ MÜCADELE

Sarı Kanaryalar, Nando de Colo, Marial Shayok ve Jan Vesely gibi önemli basketbolcularından sakatlıkları sebebiyle faydalanamamasına karşın bu sezon en iyi hücum ettiği maçlardan birini ortaya koydu. Rakip potaya 94 sayı bırakan Fenerbahçe, 2021-2022 sezonunda EuroLeague’de en çok sayı ürettiği ikinci karşılaşmayı oynadı.

Maçın başından sonuna dek Olympiakos'la kıran kırana bir mücadeleye girişen sarı-lacivertliler, özellikle 3'üncü çeyrekteki sert savunmasıyla Yunan ekibini sık sık top kaybına zorladı. Hücumda ise yayın gerisinden doğru şutları bulan temsilcimiz, peş peşe üçlük isabetleriyle ikinci yarıda inisiyatifi eline aldı. Başantrenör Aleksandar Djordjevic yönetimindeki Sarı Kanaryalar, ikinci devrede Olympiakos potasına tam 58 sayı attı.

ZAFERİN MİMARLARI: HENRY VE MELİH

Nando De Colo'nun olmadığı günde sakat sakat oynayan, ikinci devrede sakatlığı nüksetmesine karşın mücadeleyi bırakmayan oyun kurucu Pierria Henry, sarı-lacivertli taraftarların gönlünde taht kurdu. Yaklaşık 27 dakika boyunca sahada kalan Birleşik Amerikalı basketbolcu, maçı 11 sayı, 8 asist, 3 ribaunt ve 1 top çalma ile tamamladı.

Temsilcimizin kaptanı Melih Mahmutoğlu da kritik galibiyetin başrol oyuncularından biri oldu. Yayın gerisinden 5'te 4, faul çizgisinden ise 5'te 5 atan milli basketbolcu müsabakayı 17 sayıyla tamamladı. Fenerbahçe hücumlarına tempo getiren İtalyan uzun Achille Polonara da 15 sayı ve 7 ribaunt ile yıldızlaştı. Genç oyuncu Şehmus Hazer ise süre aldığı dakikalarda yine savunma enerjisi ise takımına taze kan getirdi.

EFES'İN RAKİBİ BARSELONA

Dev organizasyonun son şampiyonu Anadolu Efes, EuroLeague'in 21'inci haftasında bu gece deplasmanda İspanya'nın Barcelona takımıyla karşılaşacak. Barcelona kentindeki Blaugrana Spor Salonu'nda yapılacak maç, TSİ 23.00'te başlayacak.

Takımlardaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle son 2 maçı ertelenen lacivert-beyazlı ekip, 18 karşılaşmada 9'ar galibiyet ve yenilgi yaşadı. Bir maçı ertelenen Barcelona ise 19 müsabakada 15 galibiyet, 4 yenilgi aldı. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçın normal süresi eşitlikle sona ermiş, uzatma periyodunda ise Barcelona maçı 95-93 kazanmıştı.

Anadolu Efes, Barcelona müsabakasıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 746'ncı maçına çıkacak. Lacivert-beyazlı ekip, Avrupa arenasında oynadığı 745 karşılaşmada 424 galibiyet ve 321 yenilgi yaşadı.

Anadolu Efes, 2001-2002 sezonundan itibaren katıldığı EuroLeague'de ise 498'inci maçını oynayacak. Avrupa basketbolunun en büyük organizasyonunda 267 galibiyet elde eden lacivert-beyazlı ekip, 230 kez rakiplerine mağlup oldu.

Öte yandan, temsilcimiz, EuroLeague'de Barcelona ile 26'ncı kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce yapılan 25 maçta İspanyol temsilcisi 13, lacivert-beyazlılar ise 12 galibiyet elde etti.

Sonraki Haber