Peskov açıkladı: Operasyon hedefe ulaştığında bitecek

Kremlin Sözcüsü Peskov, Zelenskiy'nin 'Yakın zamanda başarıya ulşaacağız' açıklamalarına yönelik açıklama yaparak Rusya'nın özel askeri operasyonunun, ancak hedeflere ulaşıldığında sona ereceğini tekrarladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Vladimir Zelenskiy'nin yakın zamanda barışa ulaşılacağına dair açıklaması ile ilgili soruları yanıtladı.

Peskov "Her savaş bir şekilde barışla sona erer. Ancak bizim için alternatifsiz olan şey, özel askeri operasyon kapsamında belirlediğimiz hedeflere ulaşmaktır." ifadelerini kullandı.

Kremlin, Ukrayna'nın Kırım Köprüsü'nün yıkılması ile ilgili talebe yanıt verdi.

Ukrayna'nın Lahey temsilcisi, Kırım Köprüsü'nün uluslararası denizcilik kurallarına uymadığını ve yıkılması gerektiğini ileri sürmüştü. Kremlin sözcüsü Peskov, Rusya'nın altyapısı konusundaki pozisyonunun net olduğunu söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Amerika Birleşik Devletleri ziyareti sırasında ABC News'e verdiği röportajda, Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmanın "çoğu insanın düşündüğünden daha yakın bir zamanda" sona ereceğini söylemişti.

Devlet başkanı “Zafer planı, Ukrayna'nın güçlendirilmesidir. Bu yüzden arkadaşlarımızdan ve müttefiklerimizden bizi güçlendirmelerini istiyoruz. Bu çok önemli. Bence düşündüğümüzden daha yakınız barışa. Savaşı bitirmeye daha yakınız. Sadece çok güçlü olmalıyız," şeklinde konuşmuştu.

Sonraki Haber