Peskov'dan NATO tatbikatı değerlendirmesi: Bizim için bir tehdit

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO'nun 90 bin askerle yapacağı Steadfast Defender 2024 tatbikatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. NATO'nun cepheleşme için tasarlandığını belirten Peskov, 'bu bizim için bir tehdit' ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO'nun ABD tarafından cepheleşme aracı olarak tasarlandığını ve bu şekliyle de Rusya için tehdit oluşturduğunu söyledi.

'NATO RUSYA İÇİN BİR TEHDİT'

Kremlin Sözcüsü Peskov, Steadfast Defender 2024 tatbikatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. NATO'nun bir cepheleşme aracı olduğunu belirten Peskov, "İttifak, ABD tarafından bilhassa cepheleşme aracı olarak tasarlandı, kuruldu ve şu anda da bu haliyle yönetiliyor. Bu araç, rolünü oynamaya devam ediyor ve elbette bu bizim için bir tehdit" ifadelerini kullandı.

'KİEV REJİMİNİN ÇOK SORUNU VAR'

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy'ın görevden alındığına ilişkin iddialarla ilgili de açıklamalarda bulunan Peskov, "Kiev rejiminin çok sorunu var, orada her şeyin olduğu aşikar. Akamete uğrayan karşı saldırı ve cephedeki başarısızlıklar, Ukrayna içindeki cepheleşmelerin artmasına yol açıyor. Bu cepheleşmeler, özel askeri harekat başarıyla sürdükçe daha da artacak" dedi.

Sonraki Haber