Peynir çeşitlerinin içinde yok yok! Tarım Bakanlığı ifşa listesi güncellendi! İşte ifşa listesine eklenen yeni markalar! Hangi ürünler sahte?

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan ürünlerin listesini açıklamaya devam ediyor. Bu sefer listede peynir çeşitleri, köfte ve tereyağı dikkat çekti. Yediğimiz ürünlerin içerisinde yok yok. İşte Tarım Bakanlığı yeni ifşa listesindeki ürün ve firmalar...

Tarım ve Orman Bakanlığı, ifşa listesini güncellemeye devam ediyor. Listede firmaların adı hangi illerde olduğu ve ürünlerin içine katılanlar tek tek açıklanıyor. Bakanlık ifşa listesini güncelledi. Listede en dikkat çeken peynir oldu. Peynir, tereyağ gibi ürünlerin içinden çıkanlar insanı hayret düşürdü.

LİSTE AÇIKLANDI VATANDAŞ MARKETLERE KOŞTU

Listenin açıklanması ile birlikte vatandaş tükettiği ürünlerin içinden çıkanlara şok oldu. Liste açıklandıktan sonra marketlerde de hareketlilik başladı. Vatandaş aldıkları ürünleri iade etmek için marketlere, kasaplara adeta akın etti.

Liste günlük olarak güncellenerek "https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/" adresinde kamuoyuyla paylaşılıyor.

PEYNİRİN İÇİNDE YOK YOK

Tas Kebabında domuz eti çıktı. Naturel Sızma Zeytinyağı ürünlerinin içinde tohum yağları karıştırılması tespit edilirken, kıymanın içinden kanatlı eti, sakatat (taşlık, kalp, baş eti) olduğu ortaya çıktı. Dana ve kasap köftenin içinden kanatlı eti, sakatat olarak kalp eklendiği tespit edildi.

Peynir çeşitlerinde ise nişasta, bitkisel yağ, süt yağı harici yağ, jelatin, Natamisin tespit edilirken Tereyağında süt yağı harici yağ, bitkisel yağ tespit edildi.

MARKA MARKA YENİ İFŞA LİSTESİ 2024

Ece Süt Ürünleri firmasının Konya şubesinde peynir çeşitlerinde nişasta, Kasap Cafer Manisa şubesinde köfte de kalp, Has Gıda Iğdır şubesinde Terayağında bitkisel yağ , El Tayyibat Gıda Gaziantep Naturel Birinci Zeytinyağı diye satılan üründe ise tohum yağları karıştırılması tespit edildi.

Bayırlı Gıda Hatay'da domates salçasının içinde gıda boyası, Pervari Arıcılık Siirt şubesinde süzme çiçek balı içinde taklit veya tağşiş tespiti, SSC Grup Tarım Gıda da ise Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı içinde tohum yağları çıktı.

Süt ve süt ürünlerinde hangi markalarda sahte ürün var?

Rana Fıstıkçılık firmasında yeşil toz fıstıktan yer fıstığı tespit edildi. Tanrıverdi Firması Adana kebap harcından sakatat olarak kalp kullanıldığı belirlendi. Çatal Restaurant Konya'da Bıçakarası ürününde sakatat (taşlık) ve kanatlı eti olduğu açıklandı.

Hangi ürünlerde tağşiş var?

TAKLİT VE TAĞŞİŞ LİSTESİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Sonraki Haber