Pirpirim aşı nasıl yapılır? Gaziantep mutfağının az bilinen lezzeti! İşte tarifi...
Gaziantep mutfağının az bilinen bir lezzeti olmasına rağmen çok lezzetli bir yemektir pirpirim aşı. Bugün ise bu tarifin tüm detaylarını sizle paylaşacağız. Mutlaka denemelisiniz! Pirpirim aşı nasıl yapılır? İşte pirpirim aşı tarifi...
Pirpirim aşı nedir diye soracak olursanız, bu yemek Gaziantep mutfağına özgü bir lezzettir. Pirpirimin anlamı Gaziantep'te semiz otuna verilen isim olduğu için yemek adı da bu şekilde kalmıştır. Pirpirim aşı neyle yapılır diye de aklınıza gelmesi normaldir. Bu tarif aslında birçok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Mercimekli, deniz börülceli, semiz otlu... Hepsi de çok lezzetli oluyor. Siz hangisini seviyorsanız tarifi kendinize göre güncelleyebilirsiniz. O halde bu tarifin tüm detaylarını aktarmaya başlayabiliriz. pirpirim aşı nasıl yapılır? İşte pirpirim aşı tarifi...
PİRPİRİM AŞI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 500 g semizotu
- 1 adet soğan
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı bardağı kalın bulgur
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sumak ekşisi (isteğe bağlı)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Su
YAPILIŞI
- Öncelikle mercimekleri iyice yumuşayana kadar haşlayın. O haşlanırken soğanları zeytinyağı ile bir tavaya güzelce kavurun.
- Soğanlara salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Sonrasında toz biberi ekleyin.
- İnce ince kıydığınız semiz otlarını rengi değişene kadar pişirin.
- Üzerine sıcak su ve bulguru da ekleyin. Bulgurlar yumuşayana kadar kapağı kapalı pişirin.
- Bulgurlar pişince nohutları ve süzdürdüğünüz mercimekleri, baharatları ekleyin, karıştırın.
- 5 dakika daha kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz.