PKK Almanya ve Fransa’da eylem yaptı Türkiye nota verdi

Terör örgütü PKK, 2004’ten beri Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. Buna rağmen Avrupa ülkeleri PKK eylemlerine alan açmaya devam ediyor.

Son olarak 30 Mayıs’ta terör örgütü sembolleri ve sloganları, Fransa'nın Marsilya kentinde sahneye çıktı. PKK/YPG sembollerinin ve Öcalan fotoğraflarının yer aldığı yürüyüş, Marsilya’nın yanı sıra, Almanya'nın Lützerath, İsveç'in Stockholm, İsviçre'nin Alp Dağları, Hollanda'nın Ellemeet bölgeleri ile İngiltere ve Yunanistan'da eşzamanlı olarak yapıldı.

Bunun üzerine hareket geçen Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Almanya Büyükelçisi Jurgen Schuz ve Fransa Büyükelçisi Hervé Magro Bakanlığa çağırdı ve nota verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “PKK paçavraları ile gösterilerin bir daha tekrarlanmaması gerektiğini ilettik” dedi.

‘ÇEVRECİLİK’ ADI ALTINDA TERÖR ÖRGÜTÜ GÖSTERİSİ

Almanya’daki Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde Lützerath kasabasında düzenlenen etkinlik "Kürt Hareketi İklim Hareketiyle Buluşuyor" adı altında yapıldı. Tanıtımında çevrecilik hassasiyetinin öne çıkarılmaya gayret gösterildiği etkinliğin gerçekleştiği alana terör örgütü PKK sembolleri ve Abdullah Öcalan'ın posterleri asıldı.

Diğer yandan Alman polisi, terör örgütünü görmezden gelmeyi tercih etti. Etkinliği “çok barışçıl ve muhteşem bir atmosfer” olarak niteleyen Alman polisi, terör örgütü PKK'nın propagandasının yapıldığına değinmedi.

Sonraki Haber