PKK destekçisi İsveç vekili Kakabaveh: Erdoğan’ın listesine göre ben de teröristim

PKK/YPG destekleyen İsveçli parlamenter Amineh Kakabaveh, Türkiye’nin İsveç’ten iade taleplerine ilişkin Rudaw’a açıklamalar yaptı

Kakabaveh, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan “üçlü mutabakat”ın imzalanmasıyla birlikte iade sürecinin başladığını, şu ana kadar İsveç’in 4 kişiyi Türkiye’ye teslim ettiğini söyledi.

PROPAGANDA DEĞİL GERÇEK

Kakabaveh, İsveç Adalet Bakanlığı’ndan yapılan teslim edilenlerin Türkiye’nin listesiyle alakası olmadığını açıklamasına inanmadığını söyledi ve “Madem öyleyse neden daha önce değil de şimdi teslim ettiler?” diye sordu. Teslim edilenlerin isimlerinin açıklanmasını isteyen Kakabaveh İsveç hükümetine güvensizliğini şu sözlerle dile getirdi: “Bu süreçte yaptıkları hiçbir şeye inanmıyorum. 4 kişiyi teslim ettiler. Ve bu bir propaganda değil, bir gerçek.”

‘İADELER ERDOĞAN’IN LİSTESİNDEN’

Amineh Kakabaveh söz konusu iadelere karşı olduğunu söyledi. “Bu Erdoğan’ın listesi. Erdoğan'ın listesine göre ben de teröristim. İsveç hükümetinin Türkiye’nin isteklerini yerine getirmesine karşıyım ve bu konuda belli baskılarım da oldu” diyen Kakabaveh listedeki isimlerin “IŞİD’e karşı dünyayı kurtarmak için savaşan kişiler” olduğunu iddia etti.

“Buradaki hukuk Ortadoğu'daki gibi değil ve siyasetçilerin değil, yasal mercilerin elinde” diyen Amineh Kakabaveh, “Bu nedenle istedikleri kimseyi iade edemezler. Benim sorunum, sığınma hakkını henüz alamamış ve suçlanan insanların haklarının korunması” şeklinde konuştu. Kakabaveh Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne konuyla ilgili mektuplar gönderdiğini belirtti.

‘BEN DE PEŞMERGELİK YAPTIM’

Türkiye’nin taleplerinin karşılanmasının daha büyük sorunlar doğuracağını söyleyen PKK/YPG destekçisi vekil, “Bugün Türkiye, yarın İran. Ben de İran Kürdistanı’nda bir zamanlar Peşmergelik yaptım” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Haziran'da yaptığı açıklamada, "Şimdi bu konuda verilmiş sözler var. Örneğin İsveç 73 teröristi bize gönderecek. Şu anda 3-4 tane gönderdiler. Ama bunlar bizim için yeterli değil. Tabii bunları Adalet Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız yakın markaja alıp takibini yapacak ve 'Bu teröristleri gönderin bakalım.' diyecek. Bunların hepsi bizim taleplerimiz olarak şu anda ortada. Bunlar geldi geldi; gelmediği takdirde gereği ne ise o gereğini de biz her an kurumlarımız ve birimlerimiz vasıtasıyla yapmaya devam edeceğiz” demişti.

Sonraki Haber