PKK, kaçırdığı çocukları askeri kamplarda eğitiyor

Terör örgütü PKK'nın Suriye'nin kuzeyinden kaçırdığı çocukları, sözde askeri kamplarında eğittiği ortaya çıktı.

BasNews’in edindiği bilgilere göre; PKK, Kamışlı kentine bağlı Derîk ilçesinde çocuklara askeri eğitim veren bir kamp oluşturdu.

PKK adına Suriye'de faaliyet yürüten Ciwanên Şoreşger(Devrimci Gençlik) isimli grubun Suriye'nin kuzeyindeki çocukları kaçırarak askeri eğitime tabi tuttuğu belirtiliyor. PKK’nın Sincar'da YBŞ ismiyle oluşturduğu birliklerin de Ezidi çocukları kaçırarak askeri eğitime tabi tuttuğu bildiriliyor.

BasNews’e bilgi veren yerel bir kaynak, Derik ilçesinin yanı sıra Amûde’nin Tel Miwazn, Kamışlı'nın güneyinde Kibîka, Halep’in kuzeyinde Tel Rıfat, Halep’in Şeyh Maksut mahallesi ve Ayn el Arap'ta çocukların eğitildiği askeri kampların kurulduğunu söyledi.

Siyasi aktivist Ruhat Mihamed kaçırılan bu çocukların “Rojava ve Şengal’i özgürlüştürmek” adı altında PKK tarafından kaçrıldığını belirterek, “Bu çocukların akıbetinin ne olduğu sorusu yakıcılığını koruyor. Bu çocuklar partinin ajandası doğrultusunda kullanılıyorlar” yorumunda bulundu. Kaçırılan çocukların hepsinin okuma çağında olduğunu belirten Ruhat Mihemed, “Bu çocukların okullarında olması gerekir, partinin çıkarları doğrultusunda silahlı eğitim için değil” ifadelerini kullandı.

Ruhat Mihamed, PKK’nın kaçırdığı yüzlerce çocuğun Kandil ve Sincar'a götürüldüğünü, onlarcasının savaş bölgelerinde öldürüldüğünü sözlerine ekledi.

Mihemad'in aktardığına göre PKK, kaçırılan çocukları sadece askeri olarak değil siyasi gösterilerde de kullanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın temmuz ayında yayımladığı raporda, PKK’nın çocukları savaşçı yaparak zorla saflarına kattığı ve çatışma bölgelerine götürdüğü yazılmıştı.

ABD RAPORU

ABD Dışişleri Bakanlığının yıllık raporunda, PKK’nın çocuk savaşçılar yetiştirdiğine yer verildi.

PKK’nın Sincar'dan yüzlerce çocuğu YBŞ saflarına kattığına yer verilen raporda, çocuk savaşçıların Türkiye ve Kandil Dağı’na gönderilerek savaştırıldığı vurgulandı.

Raporda ayrıca YPG ve YPJ’nin çocukları zorla toplayıp kamplara yerleştirdiği, 12 yaşından küçük kız ve erkek çocuklarına önce eğitim verip, daha sonra ise istihdam ettiği bilgileri yer aldı.

Rapora göre eğitim verilen çocuklar cepheye sürülerek savaşmaya zorlanıyor.

PKK KÜÇÜK KIZI KAÇIRDI

Diğer yandan dün bölgeden gelen haberlere göre PKK, Kamışlı’nın Tay mahallesinde 15 şaşında bir kız çocuğunu daha kaçırdı. Suriye Hükümeti’ne yakınlığıyla bilinin Tay mahallesi sakinleri, PKK’nın mahalleye baskın düzenlediğini bildirdi. Kaçırılan kızın kurtarılması için güvenlik güçlerinin çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Sonraki Haber