PKK Yeşiller’in ofisini bastı

 Türkiye kamuoyunda terör örgütü PKK’ya verdiği destekle bilinen Yeşiller Partisi’nin Frankfurt ofisi PKK’lılar tarafından basıldı. PKK’lılar Yeşiller’den “Türkiye’nin operasyonlarını kınamalarını” talep etti

PKK yandaşları, partinin Eş Genel Başkanı Omid Nouripour'un Frankfurt'taki seçim bölge ofisinin duvarlarına PKK sembol ve sloganlarını içeren pankartlar astı. Nouripour ile görüşmeden binadan ayrılmak istemeyen PKK’lılar, Yeşiller’den Türkiye’nin operasyonlarının Frankfurt Belediye Meclisi'nde kınanmasını istedi. Ayrıca Türkiye'ye ekonomik ve siyasi yönden tavır alınmasını talep etti.

YEŞİLLER PKK’NIN TALEPLERİNİ KABUL ETTİ

Ayrıca Yeşiller’le bir görüşme randevusu almak da isteyen PKK’lılar, hedefine ulaştı. Baskın neticesinde Yeşiller, Frankfurt Belediye Meclisi'nde Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarını kınayan bir kararın kabul edilmesi için kampanya yürüteceğini duyurdu. Yeşiller, önümüzdeki günlerde PKK yandaşları ile masaya oturmayı kabul ettiklerini açıkladı.

CEM ÖZDEMİR HDP/PKK’NIN YANINDA

Yeşiller’in eski Eş Genel Başkanı, Almanya'nın şimdiki Tarım Bakanı olan Cem Özdemir, HDP/PKK’ya yakınlığıyla biliniyor. Geçen yıllarda Özdemir bu desteğini birçok eylemi ve açıklamasıyla ortaya koydu.
Bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’ye ziyarette bulunarak bu partiye oy verme çağrısında bulunan Özdemir HDP'li vekillerle Cizre’yi ziyaret etmişti. Daha sonra konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ben orada yalnızca şahsım adına değil, partim adına da bulunuyordum. Partimi ikna ettim ve HDP için destek çağrısı yaptık” şeklinde konuşmuştu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’LA SIKI BAĞ

Cem Özdemir’in Selahattin Demirtaş’la da yakın bağlantısı bulunuyor. Demirtaş için “Türkiye için kaçırılmış en büyük fırsatlardan biri” diyen Özdemir, Demirtaş’tan övgüyle söz ediyor: “Selahattin Demirtaş İnanılmaz yetenekli, inanılmaz karizmatik, inanılmaz dürüst, harika bir insan. Onunla tanıştığım için çok mutluyum. Orada zaten kendisini dinledim. Üslubu, tarzı, bütün Türkiye'yi kucaklayabilecek bir tarz ve ilk defa benim batıda yaşayan akrabalarımın HDP’ye oy verdiklerini biliyorum. Köklü CHP’li insanlar hayatlarında ilk defa HDP’ye Selahattin Demirtaş sayesinde oy verdiler. Zaten cezaevine girmesinin ana sebebi de bu.”
Almanya'da 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesi sürecinde önemli rol üstlenen Özdemir, oylama öncesindeki konuşmasında Talat ve Enver Paşa için “katil” sıfatını kullanmıştı.

YEŞİLLER DİYARBAKIR’DA

Yeşiller partisinde HDP/PKK’lı isimlerle yakın bağlara sahip olan yalnızca Cem Özdemir değil. Eski Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı ve eski Yeşiller Eş Genel Başkanı Claudia Roth da birçok HDP’liyle sıkça görüşmeler yapıyor. Roth, “6-7 Ekim Olayları” olarak bilinen HDP/PKK’nın sokağa çıkma çağrısıyla başlayan olaylardan hemen önce Diyarbakır, Mardin ve Suruç'u ziyaret etmiş, Gültan Kışanak, Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve Mülkiye Birdane gibi isimlerle görüşmüştü. Roth ziyaretinde “Kobani'ye destek” çağrısında bulunmuştu.

Sonraki Haber