PKK'nın Gemlik kışkırtması iki koldan püskürtüldü

Gemlik'te ‘Apo’ya özgürlük yürüyüşü’ için günlerdir çağrı yapan PKK/HDP'ye geçit verilmedi.

12 Haziran’da yapılması planlanan yürüyüş Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen HDP “yürüyeceğiz” açıklaması yapmıştı. Pazar günü geldiğinde ise polis Gemlik’te adeta kuş uçurtmadı. Şehir dışından girmeye çalışan otobüsler durduruldu, araçların Bursa’ya girişine izin verilmedi. Tüm illerde çıkışlar kontrol edildi. HDP İl Örgütü tarafından yapılan paylaşımda Gemlik İlçe Örgütünün kapısının dışarıdan kilitlendiği belirtildi. Arabayatağı Pazar Alanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen aralarında HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in de olduğu eyleme polis müdahale etti. Müdahalede HDP Bursa İl Eş Başkanı Mehmet Dilek, HDP PM Üyesi Avukat Cahit Kırkazak ve önceki dönem HDP yöneticisi Selvi Kalır gözaltına alındı.

VATAN PARTİLİLER İSKELEDE

Polis ilçe girişlerinde ve belli noktalarda müdahalede bulunurken Vatan Partililer de HDP’lilerin yürüyüş yapacakları iskeleyi zapt etti. HDP’lilerin yürüyüş yapacakları meydanda Vatan Partililer yürüdü. Basına açıklama yapan Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut, şunları söyledi:

“Türkiye’de PKK’ya, Apo’ya, bölcülüğe, teröre, özgürlük isteme özgürlüğü yoktur. Teröre özgürlük yoktur. Türkiye’nin ordusu, polisi, buna müsaade etmeyeceği gibi vatanseverliğin kalesi olan Vatan Partisi de müsaade etmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa Nutku’nda bahsettiği gibi en ufak bir gerici ve bölücü bir hareket ya da kıpırtı görünce neyimiz varsa müdahale ederiz. Bugün burada Vatan Partisi olarak PKK’nın eylemine müsaade etmedik. Onların eylem yapmak istediği alanda Vatan Partisi, Türk Milleti var, Türk güvenlik güçleri var. ABD’nin ‘kara gücüm’ dediği PKK’nın siyasi olarak nefes almak istediği her noktaya girip nefes borularını tıkayacağız. TBMM’deki nefes boruları tıkanana kadar da mücadelemize devam edeceğiz. Bugün burada binlerce polis, Gemlik halkı ve en önde Vatan Partisi olarak görevimizin başındayız.”

YEREL BASIN PROPAGANDAYI DURDURDU

HDP-PKK’nın yapmak istediği yürüyüş yerel basın ve vatandaştan da destek alamadı. Görüştüğümüz yerel basın temsilcileri günler öncesinden HDP yürüyüşüyle ilgili hiçbir haberi yayımlamama kararı aldı. Gazeteciler HDP tarafından yapılan açıklamaların ardından vatandaşın tedirgin ve rahatsız olduğunu belirttiler. Gazeteciler, “Hatta yürüyüş olsa bile haber yapmayacaktık.” dediler. Yerel gazetelerde Vatan Partisi tarafından iskelenin tutulduğu haberine ise geniş yer verildi.

SOYLU: KILIÇDAROĞLU, MÜSEBBİBİ SENSİN

AYDINLIK / ANKARA

İstanbul'da bir grubun terör örgütü PKK ve elebaşı lehine sloganlar atarak yürümesi tepki çekti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terörist cenazesine de, terörist başı için yürümek isteyene de müsaade etmeyiz. Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin” dedi. Bursa Gemlik'te HDP'nin çağrısıyla düzenlenmek isteyen yürüyüşe izin verilmedi. Yürüyüş izinsiz olarak İstanbul'a taşındı. Kadıköy'de yürüyen kitle, “Biji serok Apo” ve “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları attı. Yürüyüşe polis müdahale etti. İstanbul Valiliği, 70 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Görevli polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. Tepki çeken yürüyüşün ardından İçişleri Bakanı Soylu, açıklamalarda bulundu: “Terörist cenazesine de, terörist başı için yürümek isteyene de müsaade etmeyiz. Bugün, terörist başı, bebek katiliyle ilgili yürüyüş için Bursa Gemlik'e; içinde PKK'nın emir eri sözde milletvekilleri dahil birçok yerden gitmek isteyenlere hiçbir yerde elbette müsaade etmedik. Kadıköy’den gitmek isteyip direnenler gözaltında... Polisimize yumruk atan terörist bozuntusunun ismi, HDP Milletvekili Saliha Aydemir. Gerekli suç duyurusu yapılıyor. Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin.”

AKŞENER: İLGİNÇ ŞEKİLDE GÖZ YUMULDU

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Kadıköy'de yaşananlara ilişkin “Kadınlar Günü'nde bile gösteri izni vermeyenlerin, ilginç bir şekilde göz yumduğu, Kadıköy'deki terör propagandasında polisimize yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Huzurumuz için çalışan evlatlarımıza el kaldıranlar için acilen gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.” dedi.
Sonraki Haber