Polis maaşlarına ne kadar zam geldi? Temmuz zammı ne kadar olacak?

Polis maaş zammı ne kadar kaç TL olacak? 5 Temmuz'da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon artış oranları öncesi binlerce polis bu sorunun cevabını araştırıyor.

Polis maaş zammı ne kadar kaç TL olacak? 5 Temmuz'da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon artış oranları öncesi binlerce polis bu sorunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere Haziran ayı enflasyon artış oranı doğrultusunda polis maaşlarına zam yapılacak. İşte polis maaşlarıyla ilgili merak edilen detaylar...

EN DÜŞÜK POLİS MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında polis maaşlarına 6 aylık enflasyon oranına göre zam yapılacak. Zammın oranı Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli olacak. Bununla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelen son açıklamaya göre en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak.

POLİS MAAŞLARINA EK ZAM MÜJDESİ!

En düşük memur maaşının 22 bin lira olmasını sağlayacak olan düzenleme yasalaşırsa en düşük polis maaşı ise 22 bin lira olacak. Böyelelikle zam sonrası maaşı 22 bin liranın altında kalan polisler ek zam almış olacak.

2023 TEMMUZ POLİS MAAŞI NE KADAR OLDU?

6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla beraber 1/8 derecesine polis memuru maaşı 29 bin 84 TL, 1/3 derecesine sahip baş komiser maaşı ise 32 bin 237 TL oldu.

REFAH ZAMMI NE OLACAK?

Memur maaşları ve emekli aylıklarına yapılacak söz konusu oranlar kanunen yapılması gereken oranlar. Bu oranların üzerine yapılacak her artış enflasyonun üzerinde olacağı için refah zammı anlamına gelecek.

MEMUR MAAŞ ZAMMI DÜZENLEMESİ MECLİS'TE!

AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük memur maaşını 22 bin liraya yükseltecek teklifin yer aldığı torba yasanın TBMM Başkanlığına sunulduğunu açıkladı. Güler, teklif kapsamında memur maaşlarına 8.075 TL'lik seyyanen bir zam öngördüklerini belirtti.

Sonraki Haber