Polonez boykotu fabrika önünden başlatıldı: İşbaşı yapana dek devam!

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan 146 Polonez işçisinin Tekgıda-İş Sendikası ile sürdürdükleri mücadelede boykot adımına geçildi. Öte yandan Çalışma Bakanı Işıkhan'ın TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay ile beraber direniş alanını ziyaret etme sözü verdiği öğrenildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasa ile koruduğu sendikal örgütlenme hakkını tanımayan Ürdün sermayeli Polonez işvereninin ürünleri için boykot çağrısı önceki gün işçilerin direniş alanı olan fabrika önünden başlatıldı. İşverenin hukuku çiğneyerek işten çıkardığı 146 Polonez işçisi, tüm vatandaşları boykota katılmaya çağırdı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in çağrısıyla başlayan boykota hem vatandaşlardan hem de çeşitli demokratik kitle örgütlerinden gelen destek sürüyor.

Önceki gün, Polonez işçilerini ziyaret eden Vatan Partisi heyeti, bir açıklama da yaptı. İşçiler, Polonez ürünlerini boykota çağıran dövizlerle vatandaşlardan destek istedi.

Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu da Vatan Partisi’ne, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal’a boykot desteği için teşekkür etti.

Burada konuşan Vatan Partisi İşçi Sendikası Bürosu Marmara Sorumlusu Mevlüt Usta, 146 Polonez işçisi işbaşı yapana dek boykotu sürdüreceklerini ve başarıya ulaşacaklarını belirtti:

‘ZAFERİ HEP BERABER KUTLAYACAĞIZ’

“Polonez mücadelesi Türkiye işçi sınıfı mücadelesinin bir simgesi haline geldi ve bu mücadeleyi kazanacağımızdan şüphemiz yok. Yalnız değilsiniz. Bunu da herkes görecek. Aksini düşünenlerin hevesi kursağında kalacak. Başarıya uzak değiliz. Birliğimiz var, ilk günkü kadar da kararlıyız.

"Bugün Türkiye’de fabrikaların önü sizler gibi mücadele eden işçi arkadaşlarımızla dolu. Bu da bizim gücümüz. Polonez’de sizler yeniden işbaşı yapana dek bu boykot sürecek. Polonez işçisi kazanacak ve hep beraber bu zaferi kutlayacağız.”

Haksız yere işten çıkarılan işçilerden Sevilay Demir de şunları söyledi:

‘DESTEK VERİN DEVAM EDELİM’

“İşçinin emeğinin sömürülmesi, haklarının gasbedilmesine karşı mücadele ediyoruz. Bizim sesimizi duyanların da bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum. Çünkü onlar da birer işçi, çalışan. Bu şekilde yaşamlarını kazanıyorlar. Ben de bu nedenle bizim arkamızda duracaklarına inanıyorum. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.

"Bu boykota verilecek destekle çok güzel şeyler başaracağız. Adaletin yanında olmalarını istiyoruz. Bizim ekmeğimizi gasbeden insanları daha da büyütmeyin, üste çıkmalarına izin vermeyin. Destek olun ve duyarlı olmaya devam edin. Biz de işlerimize sendikamızla dönmek için verdiğimiz mücadelede yolumuza devam edebilelim.

BAKAN IŞIKHAN’DAN DİRENİŞTE ÇAY SÖZÜ!

Polonez işçileri, “Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” programı kapsamında cumartesi günü Arnavutköy'de sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı etkinlik çıkışında karşıladı.

Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, Bakan Işıkhan ile görüşmeyi anlattı. Buna göre, işçiler Bakan Işıkhan’dan işe iadeleri ve sendikal haklarının korunması için adım atmasını istedi. Işıkhan bunun üzerine, Bakanlığın Polonez işverenine idari para cezası yaptırımı uygulandığını ve suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.

İşçiler ise mağduriyetlerinin sürdüğünü ve acil çözüm beklediklerini söyledi. Bununla beraber işçiler, Bakan Işıkhan’ı TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile beraber fabrika önündeki direniş alanlarında çay içmeye davet etti. Bakan Işıkhan da Genel Başkan Atalay ile görüşeceğine ve eylem alanına geleceklerine ilişkin söz verdi.

#POLONEZEBOYKOT X’TE İLK SIRAYA ÇIKTI

Sosyal medya platformu X’te “PolonezeBOYKOT” etiketiyle yapılan çalışmada binlerce paylaşım yapıldı.
Etiket, kısa süre içinde Türkiye’de ilk sıraya oturdu.

Gazeteciler, demokratik kitle örgütü temsilcileri, vatandaşlar, işçiler işbaşı yapana dek Polonez ürünü almayacağını söyledi, ürünleri satan marketlere de tepki gösterdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de “Ekmeğinden edilen 146 kardeşimiz işbaşı yapana kadar bütün Türkiye'de Polonez Gıda ürünlerini boykot ediyoruz.” paylaşımı yaptı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Ses de destek verdi.
Sonraki Haber