Polonez işçisinden millete çağrı: Boykotumuza omuz verin

Vatan Partisi, tüm Türkiye’yi, 146 işçiyi işten atan Polonez Gıda ürünlerini boykota çağırdı. Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, herkesi destek olmaya davet etti

Vatan Partisi, hazırladığı video mesajla bütün Türkiye’yi Polonez Gıda ürünlerini boykot etmeye çağırdı. Vatan Partisi’nin sosyal medya hesabından “Bütün Türkiye'yi Polonez Gıda ürünlerini boykota çağırıyoruz. İşten atılan 146 emekçimiz işine dönene kadar Polonez markasını boykot ediyoruz.” ifadeleriyle boykota destek çağrısı yapıldı.

Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlenen Polonez işçileri, işverenin sendika düşmanı tutumuyla işten çıkarılmıştı. 80 günü aşkın süredir Çatalca’da kurulu Polonez fabrikası önünde mücadelesini sürdürüyor. Vatan Partisi ekim ayının başında Ürdün sermayeli Polonez Gıda’ya karşı boykot açıklaması yapmıştı. Vatan Partisi’nin il başkanlıkları tüm Türkiye’de boykotu büyütmek için çalışmalar yapıyor.

DİRENEN İŞÇİLER BİRLEŞECEK

Bununla beraber Polonez işçileri grevdeki Tarkett, Mersen, MKB Rondo ve As Plastik işçileri ve sendikalarla, demokratik kitle örgütlerinin de görüşlerini alarak Ankara yürüyüşüne hazırlanıyor.

Dayanışma ziyaretleri sırasında bu fikrin geliştiğini belirten Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, sürece ilişkin şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin neresinde olursa olsun süren direnişlerin ortak bir yanı var. O da Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile korunan, İş Kanunları ile korunan sendikal örgütlenme hakkının gaspedilmesi. Bu direnişlerin başarıya ulaşması artık yalnızca bu iş yerlerini ya da buradaki işçi arkadaşlarımızı ilgilendirmiyor. Türkiye işçi sınıfı tarihi için bugün Polonez işçilerinin de beraber yürüyeceğimiz işçilerin de mücadelesinin başarıya ulaşması çok önemli. Bu yürüyüşte tüm emekçilerin ortak talepleri yer alacak.

"Polonez işçileri de bu yürüyüşte ellerinde boykot afişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Polonez işvereni için verdiği cezaların bulunduğu pankartları, yetkilileri göreve davet eden çağrıları taşıyacak. Hep beraber bütün işçilerimiz anayasal haklarını kullanana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.”

AS PLASTİK İŞÇİLERİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRDI

Türkiye Petrol, Kimya, Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) İstanbul 1 Nolu Şubesi’nin örgütlü olduğu As Plastik iş yerinde başlayan grevde 20 gün geride kaldı. Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube, yaptığı dayanışma çağrısıyla tüm emek dostlarını 10 Ekim Perşembe günü (yarın) saat 15.00'te grev alanına çağırdı. Çağrı metninde şunlar yer aldı:

“Petrol-İş İstanbul 1 Nolu Şubesi olarak sizleri 10 Ekim Perşembe günü As Plastik grevimize güç katmak için dayanışmaya davet ediyoruz. İşçilerin büyütüp zenginleştirdiği As Plastik isimli firma ne yazık ki işçilerin en temel yasal ve Anayasal haklarına saygı göstermemiş, iş barışını yok etmiştir. Yaşanan hukuksuzluklara karşı 19 Eylül tarihinde 130 üyemizle başlayan grevimiz ilk günkü kararlılıkla devam ediyor.

İŞVEREN BARIŞ ELİNİ TUTMAMAKTA ISRARCI

“Oysa ki taleplerimiz açık ve net; sendikal faaliyet yürüttükleri için işten çıkarılan üyelerimizin geri alınması ve toplu pazarlık sürecinin devam ettirilerek sözleşmenin imzalanması. Petrol-İş Sendikası’nın defalarca barış eli uzatmasına rağmen işveren uzlaşmaz tutumunu devam ettirmiş, üyelerimize dönük maddi ve manevi şiddetin boyutunu arttırmıştır. Petrol-İş Sendikası’nın üyelerini korumak, üyelerinin yasal ve anayasal haklarına sahip çıkmak için yasal ve demokratik bütün yolları kullanacağından kimsenin kuşkusu olmasın.”

Sonraki Haber