Çıtır çıtır lezzet! En kolay Boşnak mantısı nasıl yapılır? İşte Boşnak mantı tarifi...

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan Boşnak lezzetlerine bir yenisi daha eklendi. Şimdilerde börekçilerde mantı adıyla satılan ancak Boşnakların mantı olarak yedikleri enfes tarifin ismi Boşnak mantısı.

Az vaktiniz var ama sofraya ziyafetlere yaraşacak lezzette bir yemek hazırlamak istiyorsunuz. Telaşa gerek yok, bu akşamın gözde yemeğini hazırlamak isteyenler için hem pratik hem leziz hem de az malzemeli bir önerimiz var! Milföy hamuruyla hazırlayacağınız bu mantı tadanları şaşırtacak fakat aynı zamanda kendisine aşık edecek bir tarif. Çok sevilen Boşnak mantısını daha pratik olması için milföyle hazırladık, hamur yoğurma ve açma derdi ortadan kalktı.

Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Mantı için:

6 adet milföy yaprağı (dikdörtgen şeklinde)
100 - 150 gram kıyma
1/2 adet soğan
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1yemek kaşığı sıvı yağ(tepsiyi yağlamak için)
1 yemek kaşığı (silme)tereyağı(milföyün üzeri için)

Üzeri için:

1 kase yoğurt(200 g)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı (tepeleme)tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

PRATİK BOŞNAK MANTISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kıymayı bir kase içerisine alın. Soğanı üzerine rendeleyin ve tüm baharatları ekleyip yoğurun.

Oda sıcaklığında bekleyip hafifçe yumuşamış dikdörtgen milföy hamurunu kesme tahtasına yerleştirin. 8 eşit kare parçaya kesin.

1 çay kaşığı kadar kıymalı harçtan kare hamurların içerisine yerleştirin.

Önce kare hamurun uçlarını birleştirerek kapatın. Ardından elde ettiğiniz mantıyı hafifçe yuvarlayarak şeklini düzeltin.

Sıvı yağ ile yağladığınız yuvarlak bir tepsi içerisine hazırladığınız mantıları yerleştirin. 48 adet mantı elde edene dek katlama ve yuvarlama aşamalarını tekrar edin.

Fırına vermeden önce bir fırçayla tereyağını mantıların üzerine sürün. 170 derece fansız fırında 40 dakika pişirin, ardından 180 dereceye çıkarıp fanlı fırında 10 dakika daha pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirin. Servis etmeden önce sarımsaklı yoğurt ve pul biberle eritilmiş tereyağlı sosunu üzerine gezdirin. Afiyetler olsun!

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber