Prof. Dr. Ahmet Ercan Afyon'daki depremin ardından uyardı: Bölge 7,2'lik depreme gebe

Afyonkarahisar'da gece saat 03.14' de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Herhangi olumsuz bir durum yaşanmazken park halindeki araçların sallanması güvenlik kamerasına yansıdı. Öte yandan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgede 7,2'lik deprem olabileceği uyarısında bulundu.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 03.14'te Merkez üssü Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 1.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Isparta ve Eskişehir'de de hissedildi. Deprem nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.

'BÖLGE 7.2'LİK DEPREME GEBE'

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Afyon'un merkez ilçelerinden Sinanpaşa'da saat 03.14 civarında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında 7.2 uyarısı yaptı.

Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Simav Göçüntülü Kırığı ile Afyon-Akşehir göçüntülerinin birleştiği yer M7,2’lik bir depreme gebedir" dedi.

ARAÇLAR SALLANDI

Öte yandan, deprem anında güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; park halindeki araçların kısa süre sallandığı anlar da yer aldı.

'HERHANGİ OLUMSUZ BİR DURUM YOK'

Afyonkarahisar Valiliği de depreme ilişkin yaptığı açıklamada herhangi olumsuz bir durum olmadığını bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saat 03.14’te merkez üssü Afyonkarahisar (Merkez) olan 4.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. 112 Çağrı Merkezi'ne şu ana kadar gelen herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Deprem sonrası ilgili tüm kurumlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. İl ve ilçelerde ekiplerimiz taramalara devam etmektedir. Lütfen acil durum hattı olan 112'yi asılsız meşgul etmemeye özen gösterelim. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

Sonraki Haber