Prof. Dr. Demirer'den kalıcı yaz saati uyarısı

Kalıcı yaz saati uygulaması tartışılmaya devam ederken Prof. Dr. Taner Demirer'den çarpıcı bir açıklama geldi. Demirer, kalıcı yaz saati uygulamasının kanseri artırdığını söyledi

Türkiye 8 Eylül 2016 tarihinde kalıcı yaz saati uygulamasına geçti. 8 yıldan beri süren bu uygulama tartışılmaya devam ediyor. Vatandaşlar 'karanlıkta evden çıkıp karanlıkta eve dönüyoruz' derken, hükümet ise kalıcı yaz saatinin enerji tasarrufu sağladığını öne sürüyor.

Kalıcı yaz saati uygulamasıyla birlikte saatler geri alınmıyor. Konuyla ilgili Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Taner Demirer, kalıcı yaz saati uygulamasının biyolojik ritmi bozduğunu ve bunun da kansere yakalanma riskini artırdığını söyledi.

KALICI YAZ SAATİ UYGULAMASI KANSERİ ARTIRIYOR

DNA tamir mekanizmasının bu uygulama nedeniyle bozulduğunu söyleyen Demirer, "Şimdi biyolojik ritmi bozduğunuz zaman yani kalıcı ya saatini uyguladığınız zaman hücredeki DNA tamir mekanizmasını bozuyorsunuz. DNA tamir mekanizması çok önemli DNA kendini tamir edemezse hücre kanser hücresine dönüşüyor. Şimdi biyolojik ritmin bozulması nedeniyle Türkiye'de Biraz önce onu söyleyecektim. Kanserleri de önemli ölçüde artış oldu. Karaca Yaz saati uygulaması Türkiye'de kanserlerinin artmasındaki en önemli sebeplerden biridir" dedi.

Kanserin artmasında kalıcı yaz saati uygulamasının önemli faktörlerden biri olduğunu kaydeden Demirer, "Ben buradan bürokratları hükümet yetkililerine uyarıyorum. Lütfen bu kalıcı yaz saati uygulamasından vazgeçsinler. İnsanlarımızın biyolojik ritmini bozmasınlar biyolojik ritim çok önemli mutlaka yaz- kış saati uygulamasına bizim geri dönmemiz gerekiyor. Kanserlerimiz de arttı. Yani en önemli faktörlerden biri bu" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber