Puf puf bazlama tarifi! Tavada bazlama nasıl yapılır?
Kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsanız hiç düşünmeyin bazlama tarifini seçin! Yapımı oldukça kolay tadı enfes olan bazlama tarifini deneyin. Bu tarif puf puf görüntüsü ve leziz tadıyla kahvaltıların vazgeçilmezi olmaya aday. Tavada bazlama nasıl yapılır? İşte en kolay bazlama tarifi...
Hamuru tam kıvamında puf puf kabaran bir bazlama kahvaltıda ne de güzel gider değil mi? Tabii ki sadece kahvaltıya değil her öğüne hitap eden, tek başına bile yemekten büyük zevk alacağınız nefis bir tavada bazlama tarifi hazırladık. Pişerken hamurun puf puf kabarması sizi hipnotize edecek. 8 adet yumuşacık bazlama çıkıyor hamurdan. Dilerseniz hepsini pişirmeyip hamuru dondurucuda saklayabilirsiniz.
TAVADA BAZLAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
6 su bardağı un
1 paket instant maya
1tatlı kaşığı tuz
1su bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı ılık su
TAVADA BAZLAMA TARİFİ NASIL YAPILIR?
Ilık su, maya, sıvı yağ ve yoğurdu bir kasede karıştırın.
Üzerine unun bir kısmını ilave edip tuzu da eklediktan sonra yoğurmaya başlayın. Ara ara un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
8 eşit beze hazırlayıp yuvarlayın ve unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada kabarcıkların oluşmasına izin vererek bazlamaları arkalı önlü yaklaşık 3'er dakika pişirin.
Yumuşacık bazlamaları sıcak sıcak servis edin, afiyet olsun!
Kaynak: Yemek.com