Puf puf kabaran poğaça! İşte soslu poğaça tarifi...

Popüler lezzetlerin başında gelen soslu poğaça, bu reçeteyle tamamen farklı bir boyut kazanıyor. İşte pofuduk soslu poğaça tarifi...

Poğaça kahvaltıların ve çay saatlerinin olmazsa olmazı olarak görülüyor. Her damak tadına uygun poğaça tarifi bulunuyor. Puf puf kabaran poğaça tarifi arıyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

SOSUYLA PİŞEN POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

HAMURU İÇİN:

1,5 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

SOSU İÇİN:

400 gram krem peynir
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt

İÇ HARCI İÇİN:

1,5 su bardağı lor peyniri (arzuya göre rendelenmiş beyaz peynir)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane

Fırından çıkan poğaçaların ilk sıcaklığı geçtikten sonra suyla ıslatıp iyice sıktığınız temiz bir bezi üzerine örtün. Böylece poğaçalarınız daha yumuşak olacaktır.

SOSUYLA PİŞEN POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Geniş bir kasede maya, süt, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip güzelce karıştırın. 5 dakika kadar bekletip mayanın aktive olmasını sağlayın.

Üzerine unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Tuzunu da ilave edip, ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin. Elinize yapışıyorsa un ilave etmeyin, bu sert olmasına sebep olacaktır.

Hazırladığınız hamurun üzerine streç film kaplayın ve oda sıcaklığında 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Ayrı bir kasede krem peynir, yumurta ve sütü karıştırın. Hamurun üzerine dökene kadar buzdolabında muhafaza edin.

Mayalanan hamurdan 9 beze çıkacak şekilde ayarlayın. Hamuru elinizde açın ve iç kısmına baharatlarla karıştırdığınız lor peynirinden ekleyin. Hamuru kapatın ve yuvarlak şekil verin.

Yağlamış olduğun fırın kabına hamurları yerleştirin ve 5-10 dakika kadar yerde mayalanmasına izin verin.

Ardından hazırlamış olduğunuz krem peynirli sosu tüm poğaçaların üzerine gezdirin.

Ardından hazırlamış olduğunuz krem peynirli sosu tüm poğaçaların üzerine gezdirin.

Fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra nemli bir bezle üzerini örtün ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyin. Sevdiklerinizle paylaşarak afiyetle tüketin.

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber