Refah payı eklendiğinde 7 bin 500 lira emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli Meclis'in açılış tarihine gözünü dikti. SSK ve Bağkur emeklisine yapılacak yüzde 37.56'lık zamma ek zam yapılması bekleniyor. Peki en düşük emekli maaşı ek zam sonrası kaç para olacak?

SSK, Bağ-Kur, Çiftçi emeklileri yeni maaşlarına ek zam yapılacak mı diye merak ediyor. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte emeklilerin yeni zamlı maaşları belli oldu ama emekli seyyanen veya refah payı eklenerek zam yapılmasını istiyor. Taslak çalışmaların bittiği yeni zamlı maaşların belli olduğu bilgisi geldi. Peki 7 bin 500 TL maaş alan emeklilerin maaşları ne kadar olacak? Zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatırılacak? Refah payı zammı ne kadar olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının maaş zammı için çalışmalarında sona gelindi. Ekonomi yönetiminin, SSK ve Bağkur emeklisine yapılacak yüzde 37.56'lık zammı artıracağı öğrenildi.

EMEKLİ ZAM ORANI ORTAYA ÇIKTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın taslak çalışmasında sona gelindi. Yenişafak'ın haberine göre, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına yüzde 37.56'lık enflasyona farkına ek olarak 9 aylık büyüme ortalaması olan yüzde 4.7 oranında ilave zam yapılması bekleniyor. 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 11 bin liraya çıkarılacağı öğrenildi.

Buna göre düzenleme yapılması durumunda en düşük emekli maaşı alan kişilerin maaşlarının yüzde 46.6 oranında artırılması, SSK ile Bağkur emeklilerinin maaşlarının ise yüzde 42.27 oranında artırılacağı öğrenildi.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Ocak ayı sonuna doğru düzenlemenin meclisten geçeceği öğrenildi. Bu nedenle ek zamlı maaşların Şubat ayında, farkları ile hesaplara yatırılması bekleniyor.

Ocak ayında maaşlar sadece yüzde 37.56 zamlı yatacak. Refah payı zammının meclisten geçmesi sonrası Şubat ayında maaşlar refah payı zammı ve Ocak ayı farkları ile birlikte yatacak.

Sonraki Haber