Rengine çok şaşıracaksınız! Yumuşacık ıspanaklı kek tarifi...
Ispanaklı pasta rengi ile dikkat çeken lezzetli bir pasta alternatifi. Ispanağı yemek olarak tüketemeyenler, özellikle çocuklar için ıspanaktan yapılan bu yemyeşil pasta tarifini öneririz. Lezzetli kreması ile ıspanaklı kekli yaş pasta nasıl yapılır? Ispanaklı kek tarifi haberimizde.
Görüntüsü ve rengi ile şaşırtan, tadına ilk defa bakanlar için ıspanaktan yapıldığı asla anlaşılmayan, ıspanağın en tatlı ve sevimli hali kek tarifi ile karşınızdayız. Kuvvetle muhtemel daha önce ıspanaklı kek tarifiyle tanışmayanlar tadını ciddi anlamda merak etmekle birlikte, ıspanağın baskın lezzetinin keke nasıl yansıdığını da düşünüyorlar.
Haklılar, ama yalnızca düşünmekte. Çünkü nefis bir tadı var ıspanaklı kekin. Kek olarak tüketebileceğiniz gibi krema katkısı ile bu lezzeti bir anda pasta formuna da sokabilirsiniz. Özel günlerinizde rengiyle iştah açan şahane bir lezzet olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
ISPANAKLI KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
20 adet ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un +4 yemek kaşığı
ISPANAKLI KEK TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Ispanaklı kek tarifinin yeşil rengini veren püf noktası, ıspanakların sadece yaprak kısımlarının kullanılması. Saplarını kesinlikle kullanmıyoruz. Süt ekleyip tamamen pürüzsüz bir püre haline getirmeniz de diğer püf noktası. Püreniz ne kadar pürüzsüz olursa kekiniz o kadar yeşil olur. Üstüne çikolata sos ile de servis edebilirsiniz. Ispanaklı kek tarifinde kesinlikle ıspanak kokusu olmadığına emin olabilirsiniz.
ISPANAKLI KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?
Yumurtaları derince bir kaba kırın ve toz şekeri ekledikten sonra mikserde 10 dakika kadar çırpın.
Ispanakların sadece yapraklarını alıp bol suyla güzelce yıkayın ve bir mutfak robotuna alıp, üstlerine sütü ekleyip robottan çekin.
Çektiğiniz ıspanakları bir kez de el blenderi ile çekip iyice pürüzsüz bir püre haline getirin.
Mikserle güzelce çırptığınız yumurta ve şekere, sıvı yağı ve sütlü ıspanak karışımını ekleyip 30 saniye kadar tekrar çırpın.
Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilini ilave edip, 1 dakika kadar daha düşük hızda çırpın ve tereyağı ile yağladığınız bir kek kalıbına kek harcını boşaltın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alın ve tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Üstünü pudra şekeri ile süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!
Kaynak: Yemek.com